Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Apple виплатить $ 450 тисяч у зв'язку зі звинуваченнями у забрудненні навколишнього середовища

Середа, 07 грудня 2016 10:45

Регулюючі органи вважають, що Apple була оператором підприємства з утилізації електронних приладів, але не оповістила про це владу - повідомляє ТАСС.

Американська корпорація Apple погодилася виплатити $ 450 тисяч владі американського штату Каліфорнія для зняття звинувачень у забрудненні навколишнього середовища. Про це йдеться в опублікованій у вівторок заяві Департаменту по контролю над токсичними речовинами штату.

Як випливає з документа регулюючого органу, вони вважають, що Apple в період з 2011 по 2012 роки була оператором підприємства з утилізації електронних приладів, розташованого в місті Купертіно (штат Каліфорнія). Далі цей об'єкт був перенесений до міста Саннівейл і закритий в 2013 році. Співробітники департаменту стверджують, що в обох випадках Apple не повідомила владу, що зобов'язана була зробити за законом.

Згідно із заявою, в цілому на підприємствах в Купертіно і Саннівейл було перероблено близько мільйона тон різних електронних елементів, в тому числі батарей. При цьому могли мати місце шкідливі для навколишнього середовища викиди, в тому числі металевого пилу.

Як стверджує Apple, влада не була своєчасно сповіщена через допущені помилки в оформленні документів.

Компанія погодилася виплатити зазначену суму і ввести додаткові заходи безпеки на своїх підприємствах в обмін на те, що влада відмовиться від претензій. Відповідна угода була схвалена судом округу Санта-Клара (штат Каліфорнія).

Заснована в 1976 році Apple виробляє смартфони iPhone, планшетні комп'ютери iPad, музичні плеєри iPod, ноутбуки та настільні комп'ютери iMac, а також іншу техніку. Корпорація є однією з найбільших в світі, її ринкова капіталізація перевищує $ 530 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%