Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Клінтон закликала боротися з «епідемією фейковий новин»

П'ятниця, 09 грудня 2016 11:45

Екс-кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон закликала вести активну боротьбу з потоком помилкових новин в ЗМІ і соцмережах - пише Бі-бі-сі.

За словами Клінтон, за останній рік соціальні мережі охопила епідемія «шкідливих фейковий новин і помилкової пропаганди», і боротися з цим потрібно як на державному рівні, так і на рівні приватного сектора.

«Сьогодні ми розуміємо, що так звані фейкові новини можуть мати глобальні наслідки. Це стосується не тільки політики чи партійної приналежності. Це загрожує життю простих людей, які просто живуть свої дні, роблять свою роботу на благо своєї спільноти», - заявила вона.

В ході виборчої кампанії Клінтон сама опинилася в центрі бурхливого потоку помилкових новин, які розповсюджуються в інтернеті.

У соцмережах поширювалося повідомлення про те, що Клінтон і керівник її штабу Джон Подеста нібито були пов'язані зі структурою, що здійснює сексуальну експлуатацію дітей, в яку також входив господар сімейної піцерії Comet Ping Pong Алефантіс Джеймс. У мережі скандал отримав назву «піццагейт».

У понеділок житель Північної Кароліни був заарештований після того, як увірвався зі зброєю в ресторан Comet пінг-понг в Вашингтоні. Сам він пояснив, що хотів дізнатися правду з приводу скандальних новин.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%