Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Німецькі політики: хакери з Росії можуть загрожувати виборам в Німеччині

Вівторок, 13 грудня 2016 09:45

Відразу кілька німецьких політиків заявили в понеділок, що побоюються спроб хакерів - в тому числі російських - зірвати загальні вибори в Німеччині в 2017 році - повідомляє Бі-бі-сі.

«Існує небезпека - в тому числі на виборах в Бундестаг в 2017 році - цілеспрямованих зломів ззовні з метою маніпуляцій фактами або думками», - сказав член парламенту від партії Християнсько-демократичного союзу Вольфганг Бозбах.

Не виключив такої небезпеки і парламентарій від Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх. «В ході кампанії нам також доведеться зіткнутися зы спотвореннями і помилковими новинами», - додав він.

Представник Християнсько-соціального союзу Стефан Майєр вважає, що хакерські атаки на партії і фракції, а також кампанії з дезінформації будуть посилюватися.

У минулому році атаці хакерів піддалися сайти канцлера Німеччини Ангели Меркель і Бундестагу. Відповідальність за атаку взяло на себе група хакерів, яка називає себе «КіберБеркут».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк тоді звинуватив російські спецслужби в хакерській атаці на німецькі урядові сервери.

Раніше в понеділок обраний президент США Дональд Трамп назвав необґрунтованими заяви про ймовірну причетність російських хакерів до кібератаки в ході президентських виборів. Він вважає, що якщо хакерів не вдалося зловити за руку, то дуже важко визначити, хто саме здійснював злом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%