Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп похвалив хайтек-гігантів США, які критикували його до виборів

Четвер, 15 грудня 2016 08:45

Обраний президент США Дональд Трамп високо відгукнувся про досягнення і «неймовірні інновації» - гіганти хайтек індустрії США в ході зустрічі з керівництвом компаній у своїй резиденції в Трамп-тауер - повідомляє Бі-бі-сі.

На зустрічі, де також були присутні троє дітей Трампа - Дональд-молодший, Ерік та Іванка, майбутній президент запевнив своїх гостей в намірі грунтовно пом'якшити правила міжнародної торгівлі.

У зустрічі взяли участь голова компанії Apple Тім Кук, засновник і глава Amazon Джефф Безос, рководітель і творець Tesla Motors Ілон Маск, а також операційний директор Facebook Шеріл Сандберг. Також на зустрічі були представники корпорацій IBM і Microsoft.

Крім них, в бесіді брав участь і засновник Paypal Пітер Тіль, який входить в команду Трампа.

Очікується, що Тіль, колишній енергійний прихильник Трампа в ході передвиборної кампанії, після вступу того на посаду виступатиме в якості сполучної ланки між новою адміністрацією і главами технологічних компаній.

Під час передвиборної гонки Трамп не раз піддавав Технофірми та їх керівників гострій критиці, закликаючи до бойкоту і звинувачуючи в ухилянні від сплати податків та створення робочих місць за кордоном замість США. Ті, в свою чергу, нерідко виступали різко проти кандидатури Трампа, активно виступаючи за його основну суперницю Хілларі Клінтон.

Однак в ході зустрічі в середу обраний президент і його гості демонстрували взаємну привітність. «Я тут для того, щоб допомогти вам, хлопці, досягти успіху у ваших справах», - сказав він присутнім.

«Ми хочемо, щоб ви продовжували здійснювати свої неймовірні інновації. У всьому світі більше немає таких, як ви, - продовжив Трамп. - Ви можете дзвонити своїм слугам, можете дзвонити особисто мені, у нас тут немає ніякої формальної ланцюжка командування».

Трамп також нагадав учасникам бесіди, що його обрання вже пішло на користь Технофірмам, вартість яких на біржі різко пішла вгору з його перемогою. «Кожен у цій кімнаті повинен симпатизувати мені хоча б трошки», - пожартував він.

Трамп запропонував зробити подібні зустрічі з главами передових компаній регулярними і збиратися раз на квартал для обговорення ділових питань.

За підсумками зустрічі, Безос Джефф, який володіє газетою Washington Post, не раз ставала об'єктом критики Трампа за її висвітлення передвиборної кампанії, поширив заяву, в якій назвав зустріч надзвичайно продуктивною.

«Я поділяю точку зору, що уряд повинен зробити інновації одним зі своїх основних стовпів, що дозволить створити величезну кількість робочих місць по всій країні і у всіх секторах - не тільки в сфері технологій, але також в сільському господарстві, інфраструктурі, промисловості, всюди» , - заявив підприємець.

На початку цього року понад 140 керівників Технофірми в Кремнієвій долині підписали відкритого листа, де виступили категорично проти кандидатури Трампа на пост президента США, заявляючи, що його обрання стало б катастрофою для інноваційних процесів.

Журналістам було дозволено спостерігати лише перші кілька хвилин зустрічі, основна її частина проходила за зачиненими дверима.

Після загальної бесіди обраний президент поспілкувався окремо з Тімом Куком та Ілоном Маском. Зміст розмов не розголошується.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%