Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Джон Подеста: питання про домовленості команди Трампа з Росією залишається відкритим

Понеділок, 19 грудня 2016 10:45

Райнс Прібус: «Ми не співпрацюємо з росіянами» - повідомляє Голос Америки.

Провідний радник Хілларі Клінтон в період виборчої кампанії заявив, що питання про те, чи вступали радники обраного президента Дональда Трампа в угоду з Росією з метою злому листування Демократичної партії, щоб вплинути на результати виборів, залишається відкритим.

За словами керівника передвиборного штабу Подести Клінтон Джона, є свідчення, що соратники Трампа мали контакти з представниками російської розвідки і сайту WikiLeaks до того, як американські розвідслужби звинуватили Росію в причетності до хакерських атак на переписку Демократичної партії, включаючи листи самого Подести.

«Багато чого залишається невідомим в питанні, чи була домовленість. Після виборів російські дипломати заявляли, що вони розмовляли з представниками штабу Трампа», - заявив Подеста, виступаючи в програмі «Зустріч з пресою» на телеканалі NBC.

«Питання не в тому, що знав Трамп, а в тому, що знала «корпорація Трампа , і коли вони про це дізналися. Контактували вони з росіянами? Думаю, ці питання досі є відкритими», - додав він.

Відповідаючи на питання, чи були минулі вибори вільними і чесними, Подеста сказав: «Думаю, вони, скажімо так, були перекручені в результаті російського втручання».

Перехідна команда Трампа поки не відповіла на прохання про коментар. Однак в окремому інтерв'ю майбутній глава адміністрації Білого дому Райнс Прібус відкинув думку про те, що Трамп або його соратники знали про хакерську атаку або перебували під час атаки в контакті з російською стороною.

«Навіть саме це питання божевільне - заявив Прібус телеканалу Fox News в неділю. - Звичайно ж, ми не співпрацюємо з росіянами».

Росія відкидає звинувачення США в причетності до зломів.

Проте, в п'ятницю президент США Барак Обама висловив припущення, що президент Росії Володимир Путін особисто санкціонував злом листування Демократичної партії.

Трамп і його команда відкидають заяви про те, що російські хакери допомогли йому перемогти на виборах і звинувачують демократів в спробах делегітимізації результатів виборів.

Оприлюднене листування містило деталі платних виступів Клінтон перед представниками Уолл-стріт, подробиці внутріпартійної боротьби, а також коментарі високопоставлених помічників Клінтон, які були шоковані масштабами використання нею особистого сервера електронної пошти під час перебування державним секретарем.

Витоки привели до публікацій в ЗМІ, які поставили партію в незручне становище, і привели до відставки деяких партійних чиновників.

Подеста особливо виділив помічників Трампа Роджера Стоуна і Картера Пейджа.

Він висловив припущення, що Стоун заздалегідь знав про російські хакерські атаки і зустрічався з Джуліаном Ассанжем - засновником WikiLeaks, організації, що викликає неоднозначні оцінки і опублікувала тисячі викрадених електронних листів, включаючи листування Подести.

Подеста звинуватив Пейджа у зустрічах з «людиною в російській ієрархії, котра відповідала за збір розвідданих», перед з'їздом Республіканської партії.

Пейдж - бізнесмен, якого штаб Трампа в березні називав одним з його зовнішньополітичних радників. Після візиту Пейджа в Москву в липні представник Трампа Хоуп Хікс знизила його роль в кампанії, назвавши його «неформальним радником, названим в складі набагато більшої групи кілька місяців тому».

За її словами, Пейдж не «виступав і не представляв штаб в будь-якій офіційній якості».

Стоун - колишній радник Трампа і його давня довірена особа. Він покинув штаб Трампа в серпні 2015 року, але залишається впливовим прихильником обраного президента.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%