Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ідрісов: Казахстан з 2017 надасть безвізовий режим для 45 країн світу

Вівторок, 20 грудня 2016 16:45

Казахстан з 1 січня 2017 року надасть безвізовий режим для 45 країн світу. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ РК Ерлан Ідрісов, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«З 1 січня 2017 року Казахстан надасть безвізовий режим для 45 країн, які є економічно розвиненими і з високим інвестиційним потенціалом. Громадяни цих країн будуть насолоджуватися 30-денним перебуванням в Казахстані згідно візовими вимогами», - сказав Ідрісов на брифінгу в МЗС РК.

Серед країн, яким Казахстан надасть безвізовий режим, стануть: Австрія, США, Греція, Іспанія, Швеція, Канада, Фінляндія, Франція, Південна Корея, Японія, Португалія, Угорщина, Кіпр, Бельгія, Сінгапур, Монако, Йорданія, Малайзія, а також ряд інших країн ОБСЄ, а також ЄС і ЦА.

Раніше повідомлялося, що Казахстан також з 1 січня 2017 року оголосив для 48 країн спрощений порядок отримання віз. Глава МЗС РК в ході брифінгу роз'яснив, у чому різниця між даними списками.

«Це 2 різних списку. Перший список з 45 країн - це країни, які отримують з 1січня право безвізового в'їзду, але порядок реєстрації для них не скасовується: який є, такий є. Але є окремий список з 48 країн, громадяни яких мають спрощений порядок отримання наших віз без запрошень з Казахстану. Ось вони при в'їзді мають спрощений порядок реєстрації: відразу реєструються шляхом проставлення штампа у прикордонників», - пояснив Ідрісов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%