Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Лавров запропонував Путіну вислати 35 американських дипломатів

П'ятниця, 30 грудня 2016 15:15

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував президенту Володимиру Путіну вислати з Росії 31 співробітника американського посольства в Москві і чотирьох співробітників генконсульства США в Санкт-Петербурзі - повідомляє Бі-бі-сі.

У відповідь на санкції, введені США проти Росії через хакерські атаки, Лавров також запропонував заборонити американським дипломатам користуватися дачею в Срібному бору і складом на вулиці Дорожня.

«Ми, звичайно ж, не можемо залишити подібні витівки без відповіді, взаємність - це закон дипломатії в міжнародних відносинах, тому російський МЗС спільно з нашими колегами з інших відомств вніс пропозиції на розгляд президента РФ про те, щоб оголосити персонами нон-грата 31 співробітника посольства США в Москві і чотирьох дипломатів з Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі», - цитують агентства Лаврова.

Сергей Лавров

Раніше в російському МЗС повідомили, що в Москві не будуть закривати англо-американську школу в якості відповіді.

«Це брехня. Мабуть, Білий дім зовсім з'їхав з глузду і почав придумувати санкції проти своїх же власних дітей», - написала в своєму «Фейсбуці» офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

У ніч на п'ятницю телеканал Сі-Ен-Ен з посиланням на американських чиновників повідомив, що російська влада розпорядилася закрити англо-американську школу в Москві, де вчаться діти персоналу посольств США, Британії та Канади. Телеканал також повідомив, що співробітники посольства США втратять доступ до будинку відпочинку в Срібному бору.

Владимир Путин и Барак Обама

Увечері в четвер чинний президент Барак Обама оголосив про видворення з Вашингтона і Сан-Франциско 35 російських дипломатів у зв'язку з кібератаками з боку російських хакерів на сервери Демократичної партії США під час виборчої кампанії.

США також ввели санкції проти кількох росіян і російських компаній і відомств, а американський мінфін повідомив про закриття дипломатичних дач в Меріленді і Нью-Йорку, які належать дипмісіям Росії. На думку американської влади, ці комплекси використовувалися в розвідувальних цілях.

Обмежувальні заходи, оприлюднені міністерством фінансів США, зачіпають, зокрема, ФСБ Росії, а також командування ГРУ - в списку начальник ГРУ Ігор Коробов і його перші заступники Володимир Алексєєв і Сергій Гізун.

Російська сторона заперечує звинувачення в кібератаках. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в п'ятницю назвав в своєму «Твіттері» рішення адміністрації Обами «антиросійської агонією».

Обраний президент США Дональд Трамп після оголошення санкцій заявив, що на наступному тижні зустрінеться з представниками зовнішньої розвідки США, щоб обговорити з ними їхні звинувачення на адресу Кремля. Трамп також заявив, що США треба рухатися далі і «зайнятися більш важливими справами».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%