Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахська діаспора Киргизстану організовує «Поїзд дружби» для відвідування ЕКСПО-2017

Четвер, 05 січня 2017 11:45

Для реалізації зростаючих побажань киргизстанців відвідати нову столицю Казахстану і виставку «ЕКСПО-2017» казахська діаспора КР піднімає ініціативу організації «Поїзда дружби» в липні-вересні 2017 року. Про це власному кореспонденту МІА «Казінформ» в Бішкеку повідомив голова «Асоціації казахів Киргизстану» Еркін Булекбаев.

«На сьогодні Астана - візитна картка Казахстану, бренд сучасного і динамічно розвиваючого мегаполісу, по праву претендує на звання перлини всієї Центральної Азії. Щорічно наша діаспора під егідою Асамблеї народу Киргизстану проводить урочисті заходи на честь Дня народження Астани. Однак багато мешканців Киргизстану, в тому числі представники нашої діаспори, знають про казахстанську столицю  тільки з екранів телевізорів або з розповідей співвітчизників», - сказав Е.Булекбаєв.

Він зазначив, що 2017 рік відкриє нову сторінку в історії Казахстану і її столиці, де вперше в Центральній Азії пройде всесвітня виставка «ЕКСПО», що, безсумнівно, підвищує інтерес до Астани з боку жителів сусіднього Киргизстану.

«У зв'язку з цим для реалізації зростаючих побажань киргизстанців відвідати нову столицю Казахстану і оглянути виставку «ЕКСПО-2017» казахська діаспора КР піднімає ініціативу організації «Поїзда дружби» в липні-вересні 2017 року сполученням «Бішкек-Астана-Борове». Всім бажаючим буде надана можливість ознайомитися з визначними пам'ятками Астани, відвідати виставкові павільйони виставки, а також побачити красу озер і лісів Бурабая», - зазначив Е.Булекбаєв.

Далі співрозмовник повідомив про хід реалізації проекту.

«Найближчим часом заплановані переговори з представниками казахстанського бізнесу в Киргизстані, в тому числі компанією «KAZ Minerals Bozymchak». Також за підтримки Асамблей народу Казахстану і Киргизстану планується рішення організаційно-технічних питань з КТЖ і «Киргизтеміржоли», - резюмував Булекбаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%