Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Близько 4,5 тисячі шкіл по всій країні перейшли на нову систему електронних журналів і щоденників

Четвер, 05 січня 2017 14:15

Тепер можна дізнатися шкільний розклад і домашнє завдання, перевірити оцінки через інтернет.

Близько 150 тисяч вчителів і понад мільйон школярів країни освоюють нову систему навчальних журналів і щоденників. За успішністю своїх дітей тепер самостійно можуть спостерігати і батьки. Зміни, як відзначають в Міносвіти, повинні помітно полегшити роботу педагогам і підвищити відповідальність школярів - повідомляє Хабар 24.

Близько 4,5 тисячі шкіл по всій країні вже перейшли на нову систему електронних журналів і щоденників Kundelik.kz. У цьому році в Міністерстві освіти планують охопити максимальну кількість міських шкіл. Тим більше, що користування порталом безкоштовне.

Алмат Іщанов, директор Департаменту інформаційних технологій МОН РК:

- Оцінки будуть бачити батьки, вчителі, також учні домашнє завдання будуть бачити. Весь освітній цикл, який ведеться у звичайних щоденниках, просто буде перенесено в електронний формат. З додатковими сервісами, сервісами чатів, можна буде оцінювати школи, вчителів. Можна аналізувати потенціал дитини, школи, предмета і так далі.

Така система вже не в новинку для учнів однієї зі столичних шкіл. Електронну систему журналів в ліцеї Nurorda впровадили три роки тому. Результат помітний вже зараз - школярі стали краще вчитися, а вчителям більше не потрібно справлятися з великим обсягом паперів. Завдяки системі батьки навіть знають, чим харчуються їхні діти в школі.

Куат Кожахметов, заступник директора з навчальної частини школи-ліцею Nurorda:

- Є учні, які після 8, 9 класу їдуть в Канаду, в Америку, в Англію, вони потім приїжджають, ми з ними розмовляємо, як там. Там, кажуть: «Ми не знаємо, що таке папір». Ти сам монітор через інтернет. Зараз і час такий, все виходить на електронний формат. Всі оцінки проглядаються батьками, учнями, адміністрацією школи, відвідуваність уроків, запізнення. Всі домашні завдання туди пишуться, тема уроку.

У кожного викладача, учня і батька є свій логін і пароль персонального користувача. Кожен з них може користуватися порталом, відправляючи повідомлення і залишаючи коментарі.

Алмат Іщанов, директор Департаменту інформаційних технологій МОН РК:

- Користуватися електронним щоденником не складніше, ніж користуватися електронною поштою. У сучасному Казахстані ми всі маємо навички роботи і в соціальних мережах, і з поштою. Якщо мати такі базові навички, то викладач легко може працювати з цією системою. Якихось глобальних проблем щодо впровадження системи у нас не виникало.

Скоро, як обіцяють у профільному Міністерстві, вийде мобільна версія системи і кілька нових сервісів, щоб користуватися електронним журналом або щоденником було ще зручніше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%