Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦОНни Астани і Алмати працюватимуть за новим графіком

Понеділок, 09 січня 2017 14:30

Казахстанські ЦОНи переглянули графік роботи і вирішили функціонувати по новому режиму. Тепер за тимчасовою реєстрацією, пропискою або іншою довідкою можна потрапити і в обід, і після роботи, оскільки ЦОНи працюватимуть з 8:00 до 20:00 без обіду. Про це журналістам у відділенні ЦОН №1 Астани повідомив заступник директора Дирекції надання державних послуг НАО «Державна корпорація «Уряд для громадян» Шоку Абдільманов, передає кореспондент BNews.kz.

«З огляду на потребу населення, для зручності громадян із завтрашнього дня ми спільно з Міністерством внутрішніх справ змінюємо робочий графік - будемо працювати з 8:00 до 20:00 без обіду. Тому всі бажаючі, у кого є попит на послуги, можете прийти в ЦОН і обслужитися в будь-який зручний час. Ми будемо працювати 6 днів на тиждень», - повідомив він.

Як уточнив Ш.Абдільманов, новий графік роботи ЦОНів торкнеться міст Алмати і Астани і збережеться до того періоду, поки не впаде попит населення на перераховані послуги.

Однак на цьому домовленість з Міністерством внутрішніх справ РК в допомогу населенню не закінчується. Для зручності жителів Астани, Алмати та Шимкента зареєструватися за місцем проживання можна незалежно від району розташування нерухомості. Якщо раніше жителям цих трьох міст доводилося звертатися за послугами в ЦОН з лінії міграції свого району, то тепер вони можуть пройти тимчасову реєстрацію в зручному для себе відділі.

«У зв'язку зі збільшенням попиту населення на державні послуги, такі як тимчасова реєстрація, прописка, а також на електронні довідки з сьогоднішнього дня досягнута домовленість з Міністерством внутрішніх справ. Ми спільно запускаємо послугу, по якій тимчасову реєстрацію ми можемо проводити незалежно від того, де знаходиться житло - в будь-якому відділі ЦОНа. Раніше така послуга не була доступна в м.Алмати, АСТН, ЮКО і м.Караганада. Тепер будь-який наш клієнт, у якого житло знаходиться, припустимо, в Есільскому районі - він не міг прописатися в Сариаркінского районі. Тепер же він може в будь-якому ЦОНі отримати таку послугу з тимчасової реєстрації », - повідомив Ш.Абдільманов.

Раніше у відділенні ЦОН №1 Астани пояснювали, що процедура проходить досить швидко. Однак обов'язкова присутність, як приїжджого громадянина, так і власника квартири. Співробітниками Цона видається бланк-заява від господаря житла на реєстрацію людини в цій квартирі. Після його заповнення у вікні Казпошти виплачується держмито в розмірі 227 тенге. Далі власнику житла видається довідка форми 02, яка доводить, що власність дійсно йому належить. Його ІІН вбивається в базу і перевіряється дана інформація. Завершальний етап - співробітники міграційної поліції, що знаходяться в ЦОНах, проводять реєстрацію.

Як повідомив Ш.Абдільманов, в суботу в Казахстані було зареєстровано понад 9 тисяч казахстанців, у неділю - понад 7 тисяч отримали тимчасову реєстрацію. Найбільший попит спостерігається в Алмати, Астані і Павлодарі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%