Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Плем'я в США не продовжило Enbridge дозвіл по використанню їх землі

Вівторок, 10 січня 2017 10:45

Плем'я індіанців в американському штаті Вісконсін вирішило не продовжувати угоду, що дозволяє компанії Enbridge використовувати їх землю для великого нафтопроводу, через побоювання розливу нафти, заявивши про необхідність закриття 64-річної лінії 5, повідомляє РІА Новини з посиланням на агентство Рейтер.

«Як вже відчули на собі багато спільнот, навіть невеликий розлив може стати для нас катастрофою», - заявив глава племені Bad River Роберт Бланчард (Robert Blanchard). Він заявив про намір звернутися до місцевих і федеральної влади з вимогою про припинення роботи нафтопроводу.

Канадська Enbridge заявила, що обговорювала можливість продовження угоди з моменту припинення його дії в 2013 році, нагадавши, що трубопровід працює без будь-яких пригод на території племені з 1953 року.

«Ми здивовані рішенням не продовжувати угоду з 5  лінією після переговорів в дусі сумлінного співробітництва в останні роки», - йдеться в заяві компанії. Enbridge зазначила також, що їй буде потрібно додатковий час, щоб прийняти подальші рішення по проекту.

Потужність нафтопроводу складає 540 тисяч барелів на день. Термін дії закінчився приблизно у п'ятої частини всіх необхідних угод.

Наприкінці вересня минулого року представники корінного населення Канади і північній частині США підписали угоду про спільну боротьбу проти будівництва нафтопроводів, заявляючи про загрозу навколишньому середовищу.

Останні місяці тисячі активістів з десятків організацій протестували проти будівництва нафтопроводу Dakota Access і домагалися, щоб він не йшов по заповідних територіях, священних для індіанців. В ході протестів в різний час були затримані, а потім відпущені близько 600 чоловік. В результаті міністерство армії США вирішило не надавати земельні відчуження, які б дозволили провести нафтопровід під озером Оахе, і спробувати знайти альтернативний маршрут прокладки Dakota Access.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%