Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці активно переходять на платіжну систему UnionPay International

Вівторок, 10 січня 2017 11:45

Одна з найпопулярніших міжнародних платіжних систем UnionPay була створена в 2002 році і вже встигла вийти на 160 країн і регіонів світу, в тому числі і на казахстанський ринок. У чому вигідна перевага та зручність системи, якої сьогодні користується все більше клієнтів по всьому світу, NUR.KZ вирішив дізнатися у наших казахстанських користувачів.

UnionPay сьогодні - одна з лідируючих платіжних систем за кількістю випущених пластикових карт і обсягом грошових транзакцій.

У всьому світі вже випущено близько 5,8 млрд карт UnionPay в більш ніж 40 країнах і регіонах, а обсяги проведених транзакцій збільшуються з кожним днем. Така статистика за такий короткий термін - явна ознака успіху.

Казахстанці також є активними користувачами карт UnionPay - в країні вже випущено понад 1,2 млн карт.

Скористатися картами UnionPay можна через банкомати і POS-термінали Народного банку, Сбербанку, Казкоммерцбанку, а також банків ВТБ і АТФ. Платіжна система очікує швидкого поповнення мережі партнерів в особі ще як мінімум трьох великих банків.

Студент або бізнесмен?

Розвиток економіки Казахстану сприяє налагодженню тісних торгово-економічних зв'язків з комерційно вигідним азіатським регіоном. Наприклад, казахстанські підприємці часто виїжджають до Китаю, де зазнають труднощів з готівковим розрахунком і конвертацією.

«Через постійний обмін тенге-долари-юані я багато втрачав на різниці курсу і оплачував зайві комісії. Цю проблему я вирішив за допомогою мультивалютної карти UnionPay, як тільки вона стала доступна в Казахстані. По-перше, в разі Китаю вона дозволяє пряму конвертацію тенге-юані.

По-друге, карти UnionPay широко приймаються в більшості азіатських країн і регіонів, це стосується і магазинів, і готелів, і в принципі будь-яких послуг, що надаються», - розповідає казахстанський бізнесмен Касен Максат.

З кожним роком все більше казахстанських студентів вступають до університетів і за кордоном - сьогодні понад 2 000 зарубіжних навчальних закладів приймають оплату картами UnionPayонлайн і оффлайн в США, Канаді, Австралії, Великобританії, Новій Зеландії, Сінгапурі, Гонконгу, Тайвані і т.д.

«Моя дочка вчиться в Сінгапурі, тому мені потрібно мати можливість оплачувати навчання віддалено. Плюс кожен місяць перекладаю їй на карту UnionPay гроші на особисті витрати - вона може зняти їх у будь-якому банкоматі Сінгапуру. Цього літа вона літала в США за освітньою програмою - і також всюди вільно платила картою UnionPay в кампусі і магазинах», - ділиться мама казахстанської студентки Аїда Салимова.

Приємна подорож.

З широкою мережею прийому власники карти UnionPay можуть користуватися їй безпечно і комфортно в будь-якій точці земної кулі - адже UnionPay приймають більш ніж в 160 країнах і регіонах. Система також піклується і про лояльність - мандрівників чекає величезна кількість привілеїв по всьому світу.

Хочете больше шопінгу? До 28 лютого 2017 року всі власники карток можуть отримати знижки до 30% в 50 шопінг районах світу - в торгових центрах, відомих ресторанах і універмагах Росії, США, Європи, Таїланду, Сінгапуру, Малайзії, Південної Кореї, Гонконгу, Китаю та інших популярних країн і регіонів.

Держателі преміальних карток UnionPay можуть розраховувати на ще більш персональні привілеї: допомога при надзвичайних ситуаціях, страхування польотів і подорожей, допомога в організації поїздок і дозвілля, доставка подарунків, резерв готелів і авто, знижки в VIP-лаундж у багатьох аеропортах і вокзалах світу.

«Перед вильотом за кордон я завжди перевіряю діючі знижки та пропозиції на сайті UnionPay International. Отримати блюдо в подарунок від шеф кухаря в ресторані Гонконгу або повечеряти з 10% знижкою морепродуктами на Балі. Купити ефектну сорочку в Римі зі знижкою в 100 євро або сувеніри в Петербурзі з 20% знижкою. Люблю отримувати максимальну вигоду», - розповідає любитель подорожей Радмір Муксінов.

Варто відзначити, що карти UnionPay обслуговуються по всьому світу - у всіх найбільших готелях, ресторанах і магазинах. Зняти гроші при цьому можна в банкоматі практично будь-якої країни в зручній для клієнта валюті.

Також варто зазначити, що на сьогоднішній день UnionPay International - одна з найбільших платіжних систем в світі, і її активне зростання триває - в тому числі і в Казахстані. На даний момент більше 80% POS-терміналів і банкоматів приймають картки UnionPay.

Якщо ви завзятий мандрівник, зарубіжний студент або пов'язані з бізнесом азіатського регіону - карти платіжної системи UnionPay International для вас!

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%