Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан скорочує видобуток урану на 10%

Вівторок, 10 січня 2017 12:45

Голова правління АТ «НАК «Казатомпром » Аскар Жумагалієв оголосив сьогодні про те, що у зв'язку з тривалим відновленням на урановому ринку планований видобуток урану в Республіці Казахстан на 2017 рік буде знижений приблизно на 10% - пише МІА «Казінформ».

Як повідомили в прес-службі нацкомпанії, скорочення складе понад 2000 тон урану (понад 5 мільйонів фунтів U3O8) від планового виробництва 2017 року. В цілому, це дорівнює 3% від загального світового видобутку урану (ця інформація базується на даних UxC Consulting 2015 року).

Видобуток урану в Казахстані здійснюється дочірніми і спільними підприємствами АТ «НАК «Казатомпром» разом із зарубіжними партнерами. Точні обсяги виробництва для кожного рудника і спільного підприємства визначені і затверджені відповідними рішеннями керівних органів. При цьому скорочується обсяг продукції в різних видобувних підприємствах відрізняється, але загальний сумарний показник по групі компаній не перевищує 10%. Ці рішення прийняті, грунтуючись на поточному перенасичення уранового ринку. Також ці коригування рівня виробництва відповідають положенням угод Казахстану з надрокористування, які регулюють кожне підприємство.

Голова Правління АТ «НАК Казатомпром» Аскар Жумагалієв зазначив: «У той час як перспективи ядерної енергетики продовжують рости все так само впевнено, як це було протягом багатьох років, в найближчому майбутньому реаліями уранового ринку буде перенасичення.

АТ «НАК «Казатомпром» і його партнерам по спільним підприємствам довелося прийняти відповідальні рішення в світлі цих проблем на ринку. Буде краще для наших акціонерів і стейкхолдерів, щоб ці стратегічні казахстанські ресурси на деякий час залишалися в надрах землі, ніж були б використані в поточній ситуації перенасиченого ринку. Уран буде реалізований при більш сприятливої ​​ситуації на ринку в найближчі роки».

АТ «НАК «Казатомпром», навіть з урахуванням цих скорочень, залишається світовим лідером з видобутку урану і продовжить підтримувати зростання ядерної енергетики по всьому світу. Дане стратегічне рішення ніяк не вплине на виконання контрактних зобов'язань компанії перед клієнтами. АТ «НАК «Казатомпром» - національний оператор Казахстану з експорту урану і його сполук, рідкісних металів, ядерного палива для атомних електричних станцій, спеціального устаткування, технологій і матеріалів подвійного призначення. Основними напрямками діяльності компанії є: геологорозвідка, видобуток урану; виробництво продукції ядерного паливного циклу; виробництво конструкційних матеріалів; енергетика; наука; соціальне забезпечення і підготовка кадрів. «Казатомпром» є активним учасником програми розвитку відновлюваної енергетики в Республіці Казахстан. На сьогоднішній день в компанії працює понад 26 000 чоловік. «Казатомпром» входить в число провідних урановидобувних компаній світу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%