Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МЕР розробило законопроект про соціальне підприємництво

Четвер, 12 січня 2017 11:15

Мінекономрозвитку РФ направило на узгодження в ФАС, ФНС, Мінфін і Мінпраці законопроект, яким пропонує законодавчо закріпити статус соціального підприємництва, пише РІА Новини з посиланням на газету «Комерсант».

Відзначається, що попередній робочий варіант документа, який міністерство оприлюднило влітку минулого року, після громадського обговорення та подальшої критики довелося серйозно доопрацьовувати, в тому числі з урахуванням внесених до Держдуми депутатських версій законопроекту, які отримали негативні відгуки уряду.

Оновлений документ, який є в розпорядженні видання, більш чіткий у визначеннях, оскільки, як зазначається в пояснювальній записці, поняття «соціальне підприємництво» «часто змішується з соціальними послугами, соціально-орієнтованої діяльністю і соцсфери», пише газета. Проект пропонує відносити до соціального підприємництва підприємства, на яких працюють інваліди, самотні (з дітьми до семи років) і багатодітні батьки, пенсіонери, випускники дитячих будинків у віці до 21 року, особи, звільнені з місць позбавлення волі. Середньооблікова чисельність таких працівників в сукупності повинна становити не менше 30%, а їх частка у фонді оплати праці - не менше 25%.

Також соціальним може вважатися підприємство, яке своєю діяльністю допомагає людям, які опинилися у складній життєвій ситуації. Наприклад, покращує умови їх життєдіяльності в таких сферах, як охорона здоров'я, фізкультура і масовий спорт, дошкільна освіта, дитячі гуртки, соціальний туризм, культурно-просвітницька діяльність. Як повідомляє газета, соціальним таке підприємництво буде вважатися за умови, що частка доходів від цієї діяльності становить не менше 70% в їх загальному обсязі. Ці критерії Мінекономрозвитку взяло з держпрограми «Економічний розвиток та інноваційна економіка» від 2014 року.

Крім того, документ визначає принципи надання держпідтримки соціальним підприємцям. Регіонам пропонується створювати інфраструктуру підтримки, надаючи приміщення на пільгових умовах, доступ до банків франшиз і освітнім програмам. Також соціальні підприємці зможуть орендувати державне і муніципальне майно без конкурсів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%