Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Не затягувати з фінансуванням посівної просять казахстанські аграрії

П'ятниця, 13 січня 2017 13:45

На зустрічі з депутатами Мажилісу Парламенту РК аграрії СКО поскаржилися на запізнілу допомогу по фінансуванню посівної по лінії аграрної кредитної корпорації, передає кореспондент МІА «Казінформ» з посиланням на прес-службу палати підприємців регіону.

З підприємцями області мажілісмени говорили про проблеми та шляхи їх вирішення. Представники АТ «Аграрна кредитна корпорація» повідомили народним обранцям, що сільгоспвиробники просять починати фінансування весняно-польових робіт раніше, мотивуючи це тим, що чим ближче посівна, тим вищими стають ціни на ПММ і запчастини.

«У нас є програма - фінансування польових збиральних робіт під гарантію банків другого рівня. Програма добре себе зарекомендувала серед аграріїв. Фінансується вона з республіканського бюджету, гроші повинні бути повернуті до 1 грудня. Але є одна проблема - пізно надходять кошти, скаржаться нам сільгоспвиробники. Вони просять, щоб фінансування починалося вже в лютому, оскільки деякі банки готові надати гарантію вже зараз», - розповів директор Північно-Казахстанської обласної філії АТ «Аграрна кредитна корпорація» Серік Ахметбеков.

Член регіональної ради Палати підприємців СКО Олександр Казанцев зазначив, що актуальними досі залишаються питання, пов'язані з суб'єктами природних монополій.

«Зараз розглядається законопроект про природні монополії і регульованих ринках. У цьому проекті відсутня та норма, яку ми просували через палату підприємців. Йдеться про статтю 7, п.24 чинного закону, яка говорить, що монополіст зобов'язаний щоквартально розміщувати на своєму інтернет-ресурсі інформацію про підключення до енергомереж, отриманні технічних умов, про доступні потужностях, місцях і пропускних спроможностях мереж», - сказав Олександр Казанцев .

Він підкреслив, що зараз суб'єктом природних монополій визначена норма реалізована в повному обсязі. Олександр Казанцев пояснив, що розміщена неповна схема, без прив'язки до адрес, без вказівки вільних потужностей і плану розвитку мереж.

«Хоча сьогодні тарифи затверджуються на 5 років. Відповідно, суб'єкти розробляють 5-річні інвестиційні програми, але про це підприємці нічого не знають. Ми просимо розроблену нами статтю внести в новелу», - зазначив підприємець.

У свою чергу директор ПП СКО Турар Іскаков зазначив, що палата повністю підтримує цю ініціативу і вже направила пропозицію в НПП «Атамекен».

Депутати запевнили, що всі питання візьмуть на контроль і заявили про готовність підтримувати бізнес.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%