Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенатори хочуть заборонити Трампу послаблювати санкції проти Росії

Понеділок, 23 січня 2017 09:45

Група американських сенаторів, що складається як з представників Демократичної партії, так і з республіканців, має намір представити законопроект, який заблокує президенту Дональду Трампу можливість зняти санкції проти Росії - повідомляє Бі-бі-сі.

Як повідомив в інтерв'ю телеканалу Ей-бі-сі лідер демократів в сенаті Чак Шумер, законодавці побоюються, що адміністрація Трампа може скасувати санкції в обмін на скорочення ядерних озброєнь з боку Росії.

«Якщо ми скасуємо санкції, то ми скажемо Росії: «Давайте, продовжуйте втручатися в наші вибори і робити інші погані речі. Це пошле такий же сигнал Китаю та Ірану. Це буде жахливо», - сказав Шумер.

За його словами, документ підтримали сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем. Раніше обидва вони критикували риторику Трампа щодо Росії. Як очікується, законопроект буде внесений до конгресу вже на наступному тижні.

Шумер також розкритикував промову Трампа на церемонії інавгурації і зазначив, що президент використовував «популістську риторику, щоб приховати праву порядку денного» своєї адміністрації.

14 січня Трамп заявив в інтерв'ю американському виданню Wall Street Journal, що збереже санкції щодо Росії, введені за її дії на Україні, «принаймні на якийсь час».

На наступний день Трамп в інтерв'ю британській газеті Times заявив, що готовий запропонувати президенту Росії Володимиру Путіну зняття санкцій в обмін на скорочення ядерних арсеналів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%