Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Опора Росії» може поскаржитися на Visa і MasterCard у ФАС після консультацій з банками

Понеділок, 23 січня 2017 14:15

«Опора Росії» чекає на рішення по скарзі РАТЕК у ФАС у зв'язку з високими, на думку асоціації, комісіями за еквайринг платіжних систем Visa і MasterCard, а також не виключає подачі у ФАС власної скарги, розповів RNS президент громадської організації малого і середнього підприємництва Олександр Калінін в кулуарах форуму «територія бізнесу - територія життя».

 «Ви знаєте, що (ФАС. - RNS) сказала «до побачення» (не знайшла порушень у діях Visa і Mastercard). Ми, на жаль, навіть не бачили, що вони (РАТЕК. - RNS) написали. Високі тарифи виникають через банків-емітентів. Але правила, які визначають комісію, встановлюють платіжні системи. Тому ми говоримо платіжним системам: «Давайте переглянемо правила освіти цього тарифу», - сказав він.

«Опора Росії» проведе юридичні консультації стосовно формування еквайрингових тарифів і може в подальшому подати скаргу у ФАС, вказав Калінін.

«Ми, по-перше, чекали, що буде по РАТЕК. Там дуже багато тонкощів, потрібні юристи високого класу. Нам потрібні великі консультації серед банківських юристів. Коли ми отримаємо таку компетенцію, можливо, ми звернемося (зі скаргою. - RNS). Але ж і відповіді не було від ФАС. Може бути, ФАС розбереться або платіжні системи самі знизять тарифи», - пояснив він.

27 грудня Асоціація торгових компаній і товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК) повідомила про подачу заяви в ФАС у зв'язку з високими, на думку асоціації, комісіями для торгових точок за еквайринг. У РАТЕК входить близько 60 компаній, включаючи торгові мережі «Ельдорадо», «М. Відео», «Медіа-Маркт-Сатурн», а також такі компанії, як Intel, Apple, LG, Samsung, Whirlpool Indesit, «Яндекс», Google та інші. ФАС поки не виявила порушень в діях обох міжнародних платіжних систем, говорив в середині січня глава відомства Ігор Артем'єв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%