Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан візьме участь у засіданні робочої групи по статусу Каспію

Вівторок, 24 січня 2017 10:45

Спеціальна робоча група обговорить в Баку статус Каспію, передає BNews.kz. Про це повідомив заступник міністра МЗС Азербайджану Халаф Халафов. Всі країни, включаючи Казахстан, підтвердили участь в Бакинському засіданні.

В кінці січня в Баку відбудеться чергове засідання спеціальної робочої групи з розробки Конвенції про правовий статус Каспійського моря, сказав журналістам заступник міністра.

Як передає кореспондент BNews.kz, в порядку робочої групи стоїть продовження обговорення неузгоджених досі питань по проекту Конвенції.

«Дане засідання робочої групи носить підготовчий характер перед зустріччю міністрів», - зазначив заступник міністра, додавши, що поряд з цим буде проведено роботи над підготовкою проекту Конвенції, а також обговорення з інших відкритих питань.

На порядок денний засідання також може бути внесено обговорення питання підготовки до проведення саміту в 2017 році, сказав Х.Халафов.

Прибережні держави (Азербайджан, Казахстан, Росія, Туркменістан і Іран) в листопаді 2003 року підписали Рамкову конвенцію із захисту морського середовища Каспійського моря.

У липні 1998 року між Казахстаном і Росією були укладені угоди про розмежування дна північної частини Каспійського моря з метою здійснення суверенних прав на надрокористування, в травні 2002 року був підписаний протокол до цієї Угоди. У свою чергу, 29 листопада 2001 року і 27 лютого 2003 року було укладено угоду між Казахстаном і Азербайджаном про розмежування дна Каспійського моря, і відповідний протокол до нього.

Також між Казахстаном, Азербайджаном і Росією 14 травня 2003 року було укладено угоду про точку стику, ліній розмежування суміжних ділянок дна Каспійського моря.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%