Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вікторія Нуланд залишає держдепартамент США

Четвер, 26 січня 2017 13:45

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд залишить свою посаду, повідомляє РІА Новини з посиланням на Associated Press.

Американське зовнішньополітичне відомство покинуть відразу кілька кар'єрних дипломатів. Крім Нуланд, з постів пішли помічники держсекретаря Джойс Барр і Мішель Бонд і заступник держсекретаря з адміністративно-господарської частини Патрік Кеннеді.

Нині обов'язки держсекретаря виконує заступник колишнього голови держдепартаменту Джона Керрі Томас Шеннон. Президент Дональд Трамп висунув на посаду керівника зовнішньополітичного відомства екс-главу компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона. Його кандидатура схвалена сенатським комітетом у закордонних справах і тепер повинна бути затверджена на засіданні всього сенату.

Вікторія Нуланд брала активну участь в подіях навколо політичної кризи на Україні, відвідувала Київ у розпал масових заворушень взимку 2013-2014 років. ЗМІ опублікували кадри, як вона роздавала печиво під час протестів в Києві. При цьому Нуланд звинуватила російські ЗМІ в дезінформації. Вона заявила, що в лютому 2014 року роздавала в центрі Києва під час подій на Майдані сендвічі, а не печиво, причому не тільки протестуючим, але і нібито бійцям спецпідрозділу МВС «Беркут», які протистояли демонстрантам. Разом з тим директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв повідомляв, що під час згаданих подій Нуланд роздавала печиво учасникам «євромайдан» в Києві.

В інтерв'ю телеканалу CNN в квітні 2014 року Нуланд заявила, що США виділили п'ять мільярдів доларів «на підтримку прагнення народу України до сильнішого, демократичному уряду». При цьому Нуланд зазначила, що гроші «не були витрачені на підтримку Майдану». У жовтні 2016 року Нуланд на зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим в Москві домовилася посилити тиск на Київ для прискорення виконання мінських угод і прямого діалогу з Донбасом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%