Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Штучним ажіотажем назвав сенатор черги в ЦОНах

Четвер, 26 січня 2017 14:45

Сенатор Серік Бектурганов розкритикував ЦОНи за неготовність до прийому великої кількості відвідувачів під час тимчасової реєстрації громадян, передає кореспондент МІА «Казінформ».

Відповідний запит депутат направив для роз'яснення в Уряд Казахстану.

«Окремою темою обговорення стало питання неготовності ЦОНів до прийому великої кількості відвідувачів, наляканих штучно створеним ажіотажем по реєстрації. Разом з тим, під час обговорення в Парламенті ініціатори законопроекту на питання депутатів відповідали, що є повна готовність до вирішення всіх питань, пов'язаних з реалізацією законів. На всіх рівнях вони усно запевняли, що передбачили всі можливі ризики. Однак до сих пір, крім визнання ряду прорахунків реальних і дієвих заходів по наведенню порядку в питанні реєстрації тимчасового проживання громадян не прийнято», - заявив сенатор.

Бектурганов вважає, що дана ситуація погіршилася, а до існуючих проблем додалися і нові.

«У зв'язку з цим, просимо Уряд відповісти на наступні питання. Чому своєчасно не було організовано навчання представників держорганів, які повинні були бути задіяні в реалізації закону? Що має намір зробити Уряд, щоб навести остаточно порядок в питанні реєстрації громадян, які тимчасово проживають не за адресою прописки і як надалі буде забезпечена безпека і спокій громадян країни? Коли з'явиться доступна і зрозуміла населенню інформація про права та обов'язки громадян по реєстрації тимчасового проживання, в тому числі плакати, постери та інфографіка? Чому держкорпорація «Уряд для громадян» виявилася неготовою до проведення онлайн-реєстрації зазначеної послуги? Як надалі Уряд планує протистояти недостовірній інформації, що з'являється в соціальних мережах, використовуючи не карально-заборонні заходи, а грамотну інформаційну політику, засновану на своєчасності, оперативності, професійному підході зацікавлених державних органів, попереджуючи можливий інформаційний вакуум?», - задався питаннями депутат.

Сенатора зацікавило і те, як зареєстровані за місцем тимчасового проживання і власники житлоплощі вирішуватимуть питання оплати комунальних витрат, що розраховуються на кількість проживаючих у квартирі.

«Знаючи якість роботи служб, що надають комунальні послуги, ми можемо припустити, що і вони захочуть отримати додаткові бонуси від реєстрації тимчасово проживачихгромадян, а наявний досвід роботи з населенням дає підставу припускати виникнення нових різночитань при вирішенні цього питання», - резюмував депутат.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%