Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нідерландська компанія судиться з «АрселорМіттал Теміртау» про стягнення заборгованості

Вівторок, 31 січня 2017 15:15

У Караганді економічний суд розгляне позов нідерландської компанії «Green Walls B.V.» до АТ «АрселорМіттал Теміртау» про стягнення заборгованості, передає кореспондент МІА «Казінформ».

 «У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ЧКОО «Green Walls BV» до АТ «АрселорМіттал Теміртау» про стягнення заборгованості в сумі 135 млн. тенге, законної неустойки в сумі 3 млн. тенге, державного мита в сумі 4,1 млн. тенге і оплати допомоги представника в сумі 250 тис. тенге», - повідомила суддя-координатор по роботі із засобами масової інформації спеціалізованого міжрайонного економічного суду Карагандинської області Індіра Куспаева на брифінгу.

Як випливає з позовної заяви, між приватною компанією з обмеженою відповідальністю «Green Walls BV», заснованої у відповідно до законодавства Нідерландів, зареєстрованої в Голландському комерційному реєстрі, і АТ «АрселорМіттал Теміртау» був укладений договір купівлі-продажу 75% частки статутного капіталу ТОВ «Temirtau Associates and Ancillaries». Сторони домовилися про те, що після оплати угоди АрселорМіттал Теміртау набуває усіх прав і обов'язків, обумовлені установчими документами цього ТОО.

Згідно з інформацією з відкритих даних, ТОО «Temirtau Associates and Ancillaries» (ТАА) займається виробництвом панчішно-шкарпеткових виробів, спецодягу та засобів індивідуального захисту. На вітчизняному ринку підприємство діє понад 20 років. ТОО ТАА корпоративний постачальник спецодягу транснаціональної металургійної компанії ArcelorMittal.

АТ «АрселорМіттал Теміртау» входить до складу компанії АрселорМіттал і є найбільшим підприємством гірничо-металургійного сектора Республіки Казахстан. До складу «АрселорМіттал Теміртау» входять металургійний комбінат в Теміртау, 8 вугільних шахт в Карагандинській області, 4 рудника з видобутку залізної руди в Карагандинської, Акмолинської і Костанайської областях.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%