Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент McDonald's в Росії прокоментував податок на фастфуд

Четвер, 02 лютого 2017 12:45

Президент McDonald's в Росії Хамзат Хасбулатов вважає, що поняття «шкідливої» їжі не визначено, а введення податку на фастфуд і продукти з підвищеним вмістом цукру і солі повинні спочатку прокоментувати представники галузевих спілок. Про це він заявив в інтерв'ю RNS.

«На мій погляд, буде правильним, якщо такі речі в першу чергу прокоментують представники галузевих спілок. Якщо взяти поняття «шкідливий-корисний», «багато цукру і солі», там немає дефініції», - сказав він.

За словами Хасбулатова, асортимент, який сьогодні пропонує McDonald's, дозволяє вирішувати багато питань. «Багато років тому ми ввели доступну для споживачів інформацію про енергетичну цінність наших продуктів, коли закон цього не вимагав. Зараз будь-який споживач може зайти на сайт або в куточок споживача та дізнатися все, що йому потрібно», - пояснив він.

Хасбулатов також підкреслив, що McDonald's намагається зменшувати в своїх стравах кількість солі і жиру. «Людина сама вибирає, що йому корисно, а ми йому в цьому допомагаємо. Якщо ми 27 років тому, відкриваючи тут ресторан, мали 15 страв в меню, то сьогодні більше 100. Ми зменшуємо кількість солі, кількість жиру - все, для того, щоб скласти збалансоване меню», - сказав він.

Раніше МОЗ розробило стратегію по формуванню здорового способу життя для населення Росії. Документом пропонується, зокрема, обмежити рекламу «шкідливої» їжі і ввести додаткові податки на надмірно солоні продукти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%