Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міноборони Британії звинуватило РФ в кібератаках

П'ятниця, 03 лютого 2017 11:15

За словами Майкла Феллон, Кремль проводить цілеспрямовану кампанію з дестабілізації Заходу - повідомляє Корреспондент.net.

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон звинуватив Росію в кібератаках, які перетворюють «дезінформацію в зброю» і «регулярну брехню», спрямовану на підрив демократії в США та Європі. Відповідну заяву Феллон, зроблену під час виступу в Сент-Ендрюському університеті Шотландії, оприлюднив Sky News.

За словами Феллон, Кремль проводить цілеспрямовану кампанію з дестабілізації Заходу. У відповідь на цю загрозу міністр очікує більш активних дій з боку НАТО. Він підкреслив, що слід притягти до відповідальності такі російські ЗМІ, як RT і Sputnik, за поширення дезінформації «в радянському стилі».

Що стосується кібератак хакерів, які діють в інтересах РФ, то тут можна говорити про якусь «стабільну модель», відповідно до якої подібні напади повторюються на регулярній основі, починаючи з квітня 2015 року.

Міністр оборони Великобританії попередив, що Кремль намагатиметься втрутитися у вересневі вибори в бундестаг ФРН, як він вже це зробив під час парламентських виборів в Чорногорії в жовтні 2016 року і під час референдуму в Нідерландах щодо асоціації ЄС і України в квітні 2016 року.

«Росія явно випробовує НАТО і Захід. Вона прагне розширити сферу свого впливу, дестабілізувати країни і послабити (Північноатлантичний, - ред.) Альянс. Це підриває національну безпеку цілого ряду союзників і міжнародну систему, засновану на правилах. У зв'язку з цим в наших інтересах і в інтересах Європи, зберегти сильні позиції НАТО, стримати Росію і відрадити її від виконання цього курсу», - резюмував Феллон.

Раніше в США заявляли, що Росія намагалася втрутитися у вибори в 20 країнах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%