Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан та Іран обмінялися посланнями з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин

П'ятниця, 03 лютого 2017 13:15

З нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Казахстаном та Іраном відбувся обмін посланнями між президентами і міністрами закордонних справ двох країн, повідомила прес-служба Посольства Ірану в РК, передає Казінформ.

Президент Ісламської Республіки Іран Хасан Рухані у своєму посланні Глави держави Нурсултану Назарбаєву назвав відносини між двома країнами в рамках спільних інтересів двох народів унікальною і зразковою моделлю в регіоні, які є джерелом гордості. Також у посланні висловлена ​​впевненість у розширенні та зміцненні взаємин з урахуванням взаємних інтересів, світу, регіональної та міжнародної стабільності.

Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв також привітав з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин і, підкресливши динамічний розвиток дружніх відносин і співробітництва на основі взаємних інтересів між двома країнами, висловив задоволення у зв'язку з їх ростом. У посланні йдеться: «Ми зацікавлені в тому, щоб двосторонні відносини, встановлені на високому рівні, доповнити новим змістом відповідно до потреб дня. Впевнений, що спільними зусиллями досягнемо нових горизонтів у розвитку спільної співпраці і реалізації досягнутих домовленостей».

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад-Джавад Заріф з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин також направив вітальне послання своєму казахстанському колезі, в якому, зазначивши про важливість політики добросусідства, взаємної поваги, прийняття важливих кроків для зміцнення дружніх відносин двох країн, висловив упевненість, що процес зміцнення дружби і братерства двох народів Ірану і Казахстану, миру та стабільності в регіоні і в світі буде прискорено.

Міністр закордонних справ Республіки Казахстан Кайрат Абдрахманов у своєму посланні панові Заріфа також зазначив, що офіційні візити президентів двох країн набули нового імпульсу розвитку двостороннього співробітництва та посприяли зближенню потенціалів співпраці. Він висловив цілковиту впевненість у тому, що буде досягнене зміцнення дружніх відносин між Республікою Казахстан та Ісламською Республікою Іран в інтересах народів двох країн. У посланні міністра закордонних справ Республіки Казахстан йдеться про те, що «двадцять п'ята річниця встановлення дипломатичних відносин між двома країнами є великою подією і, безсумнівно, тісний зв'язок між зовнішньополітичними відомствами двох країн буде тривати в атмосфері взаєморозуміння». Крім цього, Абдрахманов подякував Ісламській Республіці Іран за підтримку кандидатури Казахстану в непостійне членство в Раді Безпеки ООН на 2017-2018 р, і висловив надію на те, що Ісламська Республіка Іран на високому рівні візьме участь на міжнародній виставці EXPO-2017, яка пройде в цьому році в Астані.

Слід зазначити, що з часу проголошення незалежності Казахстану Ісламська Республіка Іран була однією з перших країн, які визнали незалежність країни. Офіційні дипломатичні відносини між двома країнами були встановлені 30 січня 1992р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%