Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Актюбинский спорткомплекс визнали найкращим у країні

П'ятниця, 03 лютого 2017 14:45

За результатами конкурсу міністерство культури і спорту визнало Актюбинский спорткомплекс в рамках ДПП кращим спортивним закладом у Казахстані серед приватних спортивних комплексів, повідомляє кореспондент BNews.kz.

Актюбінец Аскарбек Мамирбаєв став першим підприємцем, який вклався в спорт за підтримки держави. Як зізнається бізнесмен, ідея зі спорткомплексом прийшла в голову не відразу.

«Не ресторан же або лазню відкривати. Вирішили спортивний комплекс, тому що залучати молодь до спорту потрібно завжди, щоб вона не пішла в ті ж бари і ресторани. Тому акім області і підтримав цей проект. Ви знаєте, у нас брак спортивних споруд? Нам треба готувати спортсменів в усіх напрямках. Все побудувати держава поки не може. Бракує коштів. Є першочергові проблеми, а приватник може. Єдине, просимо у держави, дайте невеликий стабільний дохід, направляйте спортсменів, покривайте комунальні витрати. І цього достатньо сьогодні», - зазначив Аскарбек Мамирбаєв.

Величезний спортивний зал і плаваючий паркет з гумових подушок, який зручний для бігу і безпечний при падінні. Не випадково, за результатами конкурсу міністерство культури і спорту визнало комплекс кращою спортивною будівлею у Казахстані серед приватних спортивних комплексів.

Це вже другий соціальний проект Мамирбаєва, створений в рамках ДПП. Першим був кризовий центр для тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації. Його підприємець запустив на початку року. У планах відкрити бізнес-інкубатор і ще один спортивний комплекс.

 «На кожен проект ми витратили по півроку. І я думаю, не дарма в Посланні Президент акцентував увагу на тому, що потрібно перше - спростити, друге - прискорити. Щоб це займало максимум 2 місяці, а не півроку. Потрібно щоб була відповідальність з боку виконавців держорганів і контроль з боку керівництва області за виконавцями, який затягують», - повідомив підприємець.

Саме під час кризи більшість підприємців зацікавлена ​​у співпраці з державою. Однак, упевнений підприємець, бюрократія і тяганина при проходженні всіх процедур ДПП створюють певні труднощі.

В цілому по республіці за кількістю підписаних ДПП договорів, Актюбінська область посідає друге місце. В області існує потреба в реалізації ДПП-проектів, в першу чергу з висвітлення міських і районних вулиць, встановлення відеокамер для забезпечення безпеки і сфері комунальних підприємств житлових будинків. Також спільно з управлінням охорони здоров'я планується будівництво 10 лікувальних амбулаторій в Актобе і чотирьох районах області.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%