Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«КазАгро» приступив до фінансування посівних робіт

Понеділок, 06 лютого 2017 12:45

Національний керуючий холдинг «КазАгро» розпочав фінансування посівної кампанії 2017 року, передає МІА «Казінформ» з посиланням на прес-службу холдингу.

У поточному році для підтримки і своєчасного проведення весняно-польових і збиральних робіт з республіканського бюджету через структури холдингу «КазАгро» планується виділення короткострокової позики в сумі 60 млрд. тенге.

Крім бюджетних коштів головні агрозаходи року «КазАгро» підтримає і за рахунок інших джерел фінансування. Приміром, в 2016 році на посівну і збиральні кампанії холдинг направив з урахуванням бюджетного кредиту 114,9 млрд. тенге, в 2015 р - 101,3 млрд. тенге.

У цьому році для досягнення більшого охоплення сільгосптоваровиробників державним фінансуванням першочерговість, як і в минулому році, буде віддаватися сільськогосподарським кооперативам.

Крім того, з метою підвищення ефективності використання державних коштів і збільшення завантаження вітчизняних переробних підприємств запроваджується механізм фінансування з урахуванням пріоритетності культур, тобто, фінансування в першочерговому порядку ряду культур, визначених Міністерством сільського господарства. Йдеться про такі культури, як олійні (соняшник, ріпак, льон, соя), ячмінь, цукрові буряки, рис, кукурудза на зерно, бавовник, овес, картопля.

Кредитування на проведення весняно-польових і збиральних робіт буде здійснюватися за такими напрямами:

- пряме фінансування сільгосптоваровиробників з наданням банківської гарантії через філіальну мережу АТ «Аграрна кредитна корпорація;

- фондування банків другого рівня для подальшого фінансування сільськогосподарських кооперативів та сільгосптоваровиробників.

- фінансування сільгосптоваровиробників через кредитні товариства, мікрофінансові організації та Регіональні інвестиційні центри.

Додатково за рахунок позабюджетних джерел планується направити на фінансування закупівлі сільскогосподарської техніки для проведення весняно-польових і збиральних робіт через АТ «Казагрофінанс» порядку 35 млрд тенге.

АТ «Національний керуючий холдинг «КазАгро» реалізує державну політику щодо розвитку агропромислового комплексу Казахстану шляхом забезпечення ефективного управління інвестиційними активами компаній, що входять в його структуру. До складу холдингу входять АТ «Національна компанія «Продовольча контрактна корпорація», АТ «КазАгроПродукт», АТ «Казагрофінанс», АТ «Аграрна кредитна корпорація», АТ «Фонд фінансової підтримки сільського господарства», АТ «КазАгроГарант» і АТ «КазАгроМаркетінг».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%