Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Астані залишилося 20 кроків до міста щасливих людей - Ісекешев

Середа, 08 лютого 2017 15:15

Напередодні 20-річчя столиці Казахстану акімат Астани розробив двадцять конкретних кроків щодо поліпшення життя городян - повідомляє informБЮРО.

Напередодні 20-річчя столиці Казахстану акімат Астани планує запуск програми «Місто щасливих людей», повідомив 8 лютого на засіданні ради зі сталого розвитку столиці акім міста Асет Ісекешев.

20 ініціатив акімату покликані забезпечити:

- доступну і якісну освіту,

- значний прогрес в охороні здоров'я,

- трансформацію громадських просторів,

- розвиток сучасної системи громадського транспорту та ЖКГ.

Разом з тим в акіматі створено раду з питань сталого розвитку, який буде відслідковувати хід реалізації ініціатив і забезпечувати діалог з громадськістю міста.

«У сфері громадського транспорту буде створена нова модель управління транспортним комплексом з високою пропускною здатністю, яка знизить привабливість особистого транспорту, комплексно підвищить безпеку дорожнього руху, поліпшить екологічну ситуацію і збалансує концентрацію населення і внутрішньомісцеву міграцію з можливостями транспорту», ​​- повідомив Асет Ісекешев.

Програма передбачає створення зручної мережі велодоріжок, пішохідних маршрутів, паркінгів та місць стоянок, що дозволить вирішити цілий ряд проблем на дорогах.

«За проектом Bus Lane планується додатково впровадити 24 ділянки загальною протяжністю 64,7 кілометра, тим самим підвищивши середню швидкість руху в два рази і скоротити час очікування автобусів з 15-20 до 7-10 хвилин. Крім того, у другому кварталі 2017 року односторонній рух буде запущено на проспектах Абилай хана і Шакаріма Кудайбердіева загальною протяжністю в 5,3 кілометра. У поточному році буде встановлено 55 зупиночних павільйонів закритого типу за рахунок бюджетних коштів та 200 - шляхом реалізації приватної ініціативи», - підрахував акім.

Для ефективної реалізації проекту ЛРТ ​​в 2017 році створена підвідомча акімату структура «ЛРТ Construction», до завдань якої входить професійно-технічний супровід будівництва нової транспортної системи.

Астану газифікують до 2021 року. Першим об'єктом, підключеним до газу, став Назарбаєв університет.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%