Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До кінця 2017 4G з'явиться у всіх районних центрах Казахстану

Четвер, 09 лютого 2017 15:45

Високошвидкісна зв'язок 4G з'явиться у всіх районних центрах Казахстану до кінця 2017 року, передає кореспондент МІА «Казінформ» з посиланням на міністра інформації та комунікацій Дауріо Абаєва.

«Активно розвиваються мережі 3G і 4G, загальна кількість абонентів яких досягла 14 млн. До кінця 2017 мережами 4G ми плануємо охопити всі районні центри», - зазначив міністр, виступаючи сьогодні на розширеному засіданні колегії Міністерства інформації і комунікацій.

За його словами, в розвитку мереж зв'язку є вигода як для населення, яке повсюдно отримує якісні телекомунікаційні послуги, для операторів зв'язку у вигляді збільшення абонентської бази, так і для держави у вигляді додаткових джерел поповнення бюджету.

 «Наприклад, в 2016 році в республіканський бюджет надійшло близько 70 млрд. тенге у вигляді плат і зборів за використання радіочастотного спектру», - уточнив міністр.

Разом з тим, з метою зниження «цифрової нерівності» між містом і селом міністерством до 2020 року в рамках державно-приватного партнерства буде реалізований проект по покриттю волоконно-оптичними лініями понад 1300 сіл, в яких проживає понад 2 млн. чоловік.

«У зв'язку з цим доручаю департаменту зв'язку до 1 березня провести узгодження концепції проекту з Міністерством національної економіки», - завершив глава МІК.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%