Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У змові з СК «Фармація» брали участь 3 компанії - антимонопольний комітет

П'ятниця, 10 лютого 2017 14:15

У змові з СК «Фармація» брали участь 3 компанії. Про це повідомив заступник голови Комітету з регулювання природних монополій і захисту конкуренції Міністерства національної економіки РК Рустам Ахметов на брифінгу, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«З жовтня по грудень минулого року антимонопольним органом проводилося розслідування порушень антимонопольного законодавства щодо СК «Фармація». За підсумками розслідування встановлено факт зловживання домінуючим становищем, що виразилося в тому, що компанія єдиним лотом закуповувала послуги зберігання і транспортування лікарських засобів в рамках гарантованого обсягу безкоштовної медичної допомоги. У нас були судові процеси і тільки після їх закінчення - два дні тому, було прийнято судове рішення, яке вступило в законну силу, - цей факт був встановлений, і СК «Фармація» притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу на 1,3 мільярда тенге», - сказав Р.Ахметов.

Голова комітету також повідомив, що завершено розслідування у відношенні постачальників послуг зберігання та транспортування лікарських засобів, матеріали направлені до суду. Йдеться про три казахстанські компанії, які брали участь в змові з СК «Фармація».

Р. Ахметов зазначив, що комітетом внесено подання про усунення порушень, згідно з яким СК «Фармація» має змінити систему закупівлі послуг зберігання та транспортування лікарських засобів, і розділити лоти по областям і за видами послуг.

Відповідаючи на питання журналістів, Р.Ахметов допустив, що при відсутності порушень з боку СК «Фармація», ціни на ліки могли бути істотно нижче.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%