Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд відклав розгляд справи щодо штрафу Google за невиконання розпорядження ФАС на 16 березня

Середа, 15 лютого 2017 13:15

Арбітражний суд Москви відклав до 16 березня розгляд справи щодо штрафу для Google Ireland на 500 тис рублів за невиконання розпорядження ФАС, передає кореспондент RNS із залу суду.

В рамках засідання Google клопотала про розгляд справи в закритому режимі. ФАС ж виступала про притягнення «Яндекса» в якості третьої особи. Обидва клопотання суддя задовольнив.

2 листопада 2016 року ФАС затвердила штраф для Google в розмірі 1 млн руб. за невиконання припису щодо усунення порушення антимонопольного законодавства. Рішення було прийнято за підсумками розгляду адміністративної справи щодо інтернет-компанії. Про початок адміністративного розслідування щодо Google стало відомо 20 вересня.

«ФАС Росії привернула Google Inc. і Google Ireland Limited до адміністративної відповідальності за невиконання припису. Відомство оштрафувало обидві компанії на 500 тис. руб. Раніше регулятор відмовив Google у продовженні термінів виконання припису», - вказували у ФАС.

18 листопада Google Ireland подала позовну заяву про оскарження рішення ФАС про штраф.

Аналогічний розгляд ввывся в минулому році - коли позов про визнання незаконним додаткового штрафу подавала Google Inc. Але 20 грудня 2016 року Арбітражний суд Москви підтвердив рішення ФАС про додатковий штраф для Google Inc. 16 січня Google Inc подала апеляцію на це рішення суду.

ФАС визнала Google Inc. і Google Ireland Limited порушниками закону про захист конкуренції в частині зловживання домінуючим становищем на ринку встановлених мобільних додатків в Росії у вересні 2015 року з підсумками розгляду, ініційованого «Яндексом», який звинуватив американську компанію в тому, що в угодах з виробниками смартфонів Google обмежувала установку додатків і сервісів інших розробників.

У грудні 2015 року Google подала позов про визнання незаконним рішення ФАС. У березні 2016 року суд залишив вимогу Google без задоволення. У квітні Google подала апеляцію на рішення суду. Дев'ятий арбітражний суд в серпні підтвердив рішення першої інстанції про визнання Google порушником закону про конкуренцію в Росії. 17 жовтня Google подала касаційну скаргу на рішення суду щодо спору з антимонопольним регулятором. Постанова про накладення штрафу у справі про адміністративне правопорушення № 4-14.31-6 / 00-11-16, порушеній стосовно Google, була винесена 11 серпня 2016 року. Розмір штрафу склав 438 млн руб. ($ 6,76 млн за курсом ЦБ). Цей штраф Google також намагається оскаржити через суд - наступне засідання у цій справі призначене на 2 березня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%