Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WSJ: розвідка США приховала від Трампа секретні дані

Четвер, 16 лютого 2017 10:45

Ряд співробітників американських спецслужб приховали від президента США Дональда Трампа конфіденційні розвідувальні дані через побоювання, що вони можуть бути скомпрометовані і можуть просочитися в пресу, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету Wall Street Journal і на неназваних чиновників, знайомих з ситуацією.

У деяких випадках представники розвідки вирішили не повідомляти Трампу про джерела і способи, які американські спецслужби використовують для отримання інформації. Серед цих даних, зокрема, може міститися інформація про засоби, за допомогою яких ведеться стеження за іноземними державами. Скільки разів подібна інформація ховалася від Трампа, невідомо, зазначає газета.

Як зазначає видання, співробітники розвідки і раніше приховували від президента і конгресменів схожу інформацію з метою зберегти своє джерело в таємниці, але при цьому повідомляли передані їм дані. Однак тоді, як підкреслює газета, рішення не було викликано побоюваннями в благонадійності і обережності глави держави.

Раніше неназвані американські чиновники заявили виданню New York Times, що члени президентської кампанії Трампа нібито неодноразово контактували з високопоставленими співробітниками російської розвідки в 2016 році до виборів в США. Трамп назвав витік у ЗМІ про «зв'язках з російською розвідкою» злочином.

Російський МЗС назвав публікації ЗМІ ще одним свідченням того, що в США йдуть великі внутрішньополітичні ігри і торг. У Кремлі в свою чергу підкреслили, що подібні повідомлення не спираються на факти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%