Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ дізналися про наказ із Кремля перестати хвалити Трампа на ТБ

П'ятниця, 17 лютого 2017 08:45

Кремль наказав російським державним ЗМІ скоротити позитивне висвітлення діяльності президента США Дональда Трампа, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на агентство Блумберг і на три незалежні джерела.

Як зазначає видання, це є свідченням побоювань російської влади з приводу того, що нова адміністрація США буде гірше ставитися до Росії, ніж очікувалося раніше.

Про існування розпорядження також написав журналіст Костянтин Еггерт в колонці на сайті німецького видання Deutsche Welle.

«Знайома, яка працює в холдингу ВГТРК - в нього входить телеканал «Росія» - повідала мені: 15 лютого редакція отримала вказівку керівництва (яку, в свою чергу, очевидно, проінструктував Кремль). Суть його зводиться до короткої фрази: «Трампа більше немає», - пише Еггерт.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що всі ці повідомлення є «качкою». «Летять качки», - заявив Пєсков виданню «Газета.ru».

На думку Костянтина Еггерта, найближчим часом головний російський державний телеканал зведе освітлення того, що відбувається у Сполучених Штатах Америки до мінімуму.

«Прокремлівські учасники політичних ток-шоу почнуть говорити, що завжди були впевнені - ніяких особливих змін з приходом Дональда Трампа в Білий дім не відбудеться (хоча ще тиждень тому вони говорили зворотне). А ведучі ток-шоу «раптово» втратять інтерес до американської тематики», - продовжує Еггерт.

Один зі співрозмовників Блумберга заявив, що в Кремлі пов'язали це рішення з тим, що російське населення втратило інтерес до переходу влади в США. Однак в реальності причиною, на думку співрозмовника агентства, стало те, що в популярних сюжетах і дискусіях про Трампа згадуються теми, про які не хотів би говорити Кремль, наприклад, обіцянка «осушити болото».

У січні Трамп в ЗМІ згадувався частіше президента Росії Володимира Путіна, наводить Блумберг дані Інтерфаксу. Путін виявився на другому місці за кількістю згадувань вперше після того, як він був знову обраний президентом Росії в 2012 році.

На думку Еггерта, головною причиною заборони стали недавні події в США, перш за все, відставка радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна після скандалу, пов'язаного з його контактами з російським послом Сергієм Кисляком. В кінці грудня Флінн в телефонній розмові з Кисляком обговорював можливість скасування санкцій. У цей час Трамп ще не вступив на посаду президента США, а Флінн не був призначений радником.

Риторика Білого дому щодо Росії в останні дні серйозно змінилася. Після відставки Флінна прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що Трамп сподівається на те, що Росія поверне Крим.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс в цей четвер заявив, що Пентагон не готовий до військової співпраці з Росією. Раніше Меттіс заявив, що США мають намір говорити з Росією «з позиції сили».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%