Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ дізналися подробиці нової версії указу Трампа про міграцію

Понеділок, 20 лютого 2017 12:45

Проект переглянутого міграційного указу Дональда Трампа включає в себе ті ж сім країн, які були згадані в першій версії, повідомляє РІА Новини з посиланням на агентство Ассошиейтед Прес і на представника адміністрації американського президента.

За словами джерела агентства, дія переглянутого Трампом указу стосується тільки громадян Ірану, Іраку, Сирії, Ємену, Сомалі, Судану та Лівії.

Виняток становитимуть власники американської візи, постійного дозволу на проживання в США і американці, які також мають друге громадянство однієї з перерахованих країн. Крім цього, новий проект закону не зобов’язує владу надавати і відхиляти заявки сирійських біженців на отримання візи.

Як повідомила заступник прес-секретаря Білого дому Сара Хакабі Сандерс, остаточна версія указу повинна бути видана незабаром. Сам Трамп пообіцяв видати новий указ на цьому тижні.

Раніше міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі заявив, що американська адміністрація розглядає можливість введення нової версії указу про заборону на в'їзд в країну для громадян деяких держав. Міністр зазначив, що в цьому документі може бути прописано положення про те, що ті, хто має візу і на момент запровадження указу прямує у США, зможе потрапити в країну. Келлі наголосив, що такий указ - тимчасовий захід, він запроваджується не назавжди.

Президент США раніше підписав указ «про захист США від тероризму», який призупиняє прийом біженців з Сирії на невизначений термін, з інших країн - на 120 днів, посилює деякі правила в'їзду, а також на 90 днів призупиняє в'їзд в Сполучені Штати осіб з Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі.

Указ викликав неоднозначну реакцію як в США, так і в світовому співтоваристві. У підсумку він був оскаржений, і суд заблокував його дію. Перша апеляція також не дала результату. Трамп розцінив це рішення як ознаку «безладу і хаосу» в суді. Раніше він говорив, що суди в США політизовані.

Мін'юст США відмовився від апеляції на користь рішення призупинити дію указу і заявив, що готує новий указ президента, який врахує заклопотаність суду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%