Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Караганді до кінця року запустять патронний завод

Понеділок, 20 лютого 2017 15:45

Будівництво патронного заводу в Караганді завершиться в грудні цього року, передає кореспондент МІА «Казінформ».

Як прокоментував «Казінформ» директор патронного заводу компанії «Steel manufacturing» Даурен Арінов, в ході будівництва підприємства виникли складнощі, в тому числі через грунтові води, в зв'язку з чим відбулося незначне відставання від графіка.

«Затримка будівництва сталася через комплекс питань, які ми вирішували в процесі будівництва. Зокрема, одна з безлічі проблем виникла через грунтові води, що зажадало конструкційних змін основного цеху та фундаменту будівлі, - повідомив Даурен Арінов. - Зараз всі питання усунуті, будівництво ведеться відповідно до графіка».

Завод з випуску патронів будується на території спеціальної економічної зони «Сариарка». Планована потужність підприємства - 30 мільйонів штук на рік. Вироблятимуть найбільш затребувані казахстанською армією патрони калібру: 5,45 * 39 мм, 7,62 * 54 мм, 9 * 18 мм і 9 * 19 мм.

Вартість проекту - понад 20 мільярдів тенге. Сировина використовується казахстанська. Одне споживання такого сплаву, як латунь, в обсязі не менше 300 тон в рік пожвавить роботу вузькоспеціалізованих підприємств регіону. У вигляді податків, навіть з урахуванням режиму спеціальної економічної зони, казахстанський патронний завод буде виплачувати понад 680 млн тенге в рік.

Запуск даного виробництва дозволить Казахстану увійти в число країн-виробників боєприпасів стрілецької зброї на довгостроковий період. В даний час в Казахстані відсутнє виробництво стрілецьких боєприпасів. Поточні потреби в патронах для потреб Міністерства оборони закриваються за рахунок запасів, створених до розпаду СРСР.

Казахстанський патронний завод буде оснащений передовим обладнанням для виробництва патронів. Устаткування поставить канадська компанія Waterbury Farrel. Будуть створені 164 робочих місця.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%