Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Десятки іммігрантів в США звільнені через участь в акції протесту

Вівторок, 21 лютого 2017 09:45

Понад 100 працівників в США були звільнені через участь в акції протесту «День без іммігрантів» - повідомляють Бі-бі-сі.

Організатора акції закликали іммігрантів 16 лютого залишитися вдома, не виходити на роботу, не відвідувати магазини і кафе і навіть не відправляти дітей до школи. Акція мала продемонструвати важливість іммігрантів для США.

Джим Серовский, засновник будівельної компанії JVS Masonry в Коммерс-Сіті, в інтерв'ю Сі-Ен-Ен повідомив, що без жалю звільнив виконроба і близько 30 каменярів, які не з'явились на роботу.

«Якщо ви хочете відстоювати те, у що ви вірите, то ви повинні бути готові і заплатити за це», - заявив він.

Серовский пояснив, що він заздалегідь попередив робітників про покарання за невихід. «Якщо ви зробите це, то ви нашкодите компанії, а якщо ви йдете проти команди, то ви вже не член команди», - заявив він.

Ще близько 12 осіб були звільнені в місті Талса в Оклахомі, повідомляє Fox News. Це працівники місцевих ресторанів, які приїхали в США з країн Латинської Америки.

У місті Ноленсвілль в Теннессі були звільнені ще близько 18 осіб, які працювали в компанії, яка надає послуги з фарбування будівель і приміщень, повідомляє Ен-бі-сі.

Минулого четверга в США в більшості великих міст не відкрилися десятки магазинів, ресторанів і кафе. Не працювали навіть деякі кав'ярні в будівлі Пентагону у Вашингтоні, передають ЗМІ.

Багато власників бізнесу - особливо ті, хто сам народився за межами США, - підтримали своїх співробітників і дозволили їм не виходити на роботу в цей день.

Таким чином учасники акції висловили протест проти указу, підписаного в січні президентом країни Дональдом Трампом. Цим документом Трамп обмежив в'їзд в США іммігрантів з семи переважно мусульманських країн, а також призупинив прийом біженців. Міграційний указ викликав протести в США і критику з боку бізнесу.

Пізніше Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу. Міністерство юстиції намагається оскаржити це рішення.

Минулого тижня Трамп в ході прес-конференції обіцяв опублікувати новий указ, що обмежує імміграцію. За даними Ассошійетед прес, в новому указі Білий дім знову спробує обмежити в'їзд в країну вихідців з тих же семи країн - Ірану, Іраку, Сирії, Ємену, Сомалі, Судану та Лівії.

У вихідні в різних містах США пройшли протесту проти політики Трампа. У Нью-Йорку на вулиці вийшли ті, хто підтримує мусульман. У Бостоні на акції протесту вийшли сотні вчених, незадоволених поглядами Трампа на зміну клімату.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%