Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Канада посилює контроль на кордоні із США

Вівторок, 21 лютого 2017 13:15

У канадській провінції Квебек зростає число мігрантів із США, які просять притулку.

Канада посилює контроль на кордоні з США в своїй провінції Квебек через зростаюче число випадків нелегального переходу кордону потенційними біженцями. Про це повідомила найбільша канадська газета Toronto Star, пише Корреспондент.net.

Канадська прикордонна служба CBSA і федеральна поліція RCMP переводять співробітників з інших регіонів країни для реєстрації зростаючого числа мігрантів. У Квебеку створений тимчасовий центр з прийому мігрантів з США, повідомив представник CBSA на прес-конференції в понеділок. За його даними, в січні поточного року в Квебеку було подано 452 прохання про надання притулку, в той час як в січні 2016 року їх було всього 137. Скільки з них перетнули кордон нелегально, представник прикордонної служби не повідомив.

При цьому, за його словами, мігранти, які нелегально перетинають кордон, діляться на дві групи. Перша - ті, хто прибув до США по туристичній візі і безпосередньо відправляються у Канаду, щоб попросити притулок. До другої відносяться мігранти, які прожили в США тривалий час, і тепер намагаються перебратися в Канаду.

Між Канадою і США діє угода, згідно з яким перетин кордону з метою отримання притулку нелегальний, оскільки обидві країни визнають один одного безпечними.

Раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що його країна готова давати притулок мігрантам незалежно від їх релігійної приналежності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%