Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США посуворішали правила депортації нелегальних мігрантів

Середа, 22 лютого 2017 08:45

Адміністрація президента США Дональда Трампа розробила нові, більш жорсткі правила щодо депортації нелегальних іммігрантів, повідомляє Бі-бі-сі.

Таким чином влада країни сподівається збільшити число депортованих порушників.

Насамперед нові заходи стосуються нелегальних іммігрантів, які були засуджені за злочини або становлять загрозу для безпеки в країні, а також тих, хто недавно потрапив на територію США.

Стосовно незадокументованих іммігрантів, які порушили правила дорожнього руху або скоїли крадіжку в магазині, влада чинитиме так само, як і з тими, хто скоїв більш серйозні злочини.

У документі, опублікованому міністерством національної безпеки США, зазначається, що влада країни вважає своїм пріоритетом здебільшого депортацію людей, що перебувають в країні нелегально. У документі наводиться розлогий перелік категорій іммігрантів, які підлягають депортації.

Нові правила не змінюють існуючі в США закони, але поглиблять практику їх застосування.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пояснив у вівторок, що нові правила не спричинять масових депортацій. Однак вони повинні дати більше повноважень правоохоронним органам, щоб дотримуватися вже існуючих законів.

При цьому документ не скасовує прийняту ще за колишнього президента США Барака Обами систему захисту іммігрантів, які незаконно потрапили на територію США в дитячому віці. Під її дію потрапили приблизно 750 тисяч молодих людей. Однак адміністрація Трампа при цьому закликає карати батьків, який ввезли незаконно своїх дітей в країну.

Білий дім збирається попросити конгрес виділити фінансові ресурси, щоб міністерство національної безпеки могло найняти більше людей. Планується, що міграційна поліція найме додатково 10 тисяч чоловік, а прикордонний патруль - 5 тисяч.

Дональд Трамп закликає обмежити навалу іммігрантів в США. Після вступу на посаду він підписав розпорядження про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, а також указ, що обмежує в'їзд в США вихідцям з кількох близькосхідних країн, що мають проблеми з екстремізмом.

Дію указу, який би обмежив в'їзд іммігрантів, на початку лютого припинив федеральний суд в Сіетлі. Трамп натомість пообіцяв представити новий варіант міграційного указу.

Міграційна політика Трампа спричинила масові акції протесту в США, а також викликала критику з боку інших країн і представників бізнесу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%