Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: ФБР відмовилося припинити витік про «зв'язки оточення Трампа з Росією»

П'ятниця, 24 лютого 2017 10:15

Білий дім зажадав від Федерального бюро розслідувань (ФБР) США припинити витік в ЗМІ про «зв'язки оточення президента США Дональда Трампа з Росією», але отримав відмову, повідомляє РІА Новини з посиланням на телеканал CNN і на джерела.

Зокрема, в ФБР відмовилися публічно виступити із заявою, що подібні повідомлення помилкові і що ніяких контактів оточення Трампа з Росією не було, уточнює телеканал.

При цьому пряме спілкування на цю тему між Білим домом і ФБР було б порушенням давно існуючих правил, за якими виконавча влада не може впливати на хід розслідувань, уточнює телеканал. Проте, за його даними, шеф апарату Білого дому Райнс Прібас звернувся з подібним проханням до заступника директора ФБР Ендрю Маккейб.

Представник Білого дому визнав, що Прібас говорив з Маккейб і директором ФБР Джеймсом Комі і просив їх поінформувати журналістів про безпідставність повідомлень. Джерела заявляють, що Комі відмовився що-небудь коментувати журналістам, оскільки йдеться про розслідування. Тим не менш, це не завадило витокам, які постійно допускають підлеглі Комі в засоби масової інформації щодо того ж розслідування «зв'язків з Росією».

Раніше неназвані американські чиновники заявили виданню New York Times, пославшись на дані про перехоплених телефонних дзвінках, що члени президентської кампанії Дональда Трампа імовірно неодноразово контактували з високопоставленими співробітниками російської розвідки в 2016 році до виборів в США.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що повідомлення про зв'язки команди президента США Дональда Трампа з російською розвідкою не засновані на фактах. За його словами, «це абсолютно газетне повідомлення, яке не ґрунтується на фактах і яке не вказує ні на які конкретні факти».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%