Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Євросоюз закликав Росію зняти заборону на постачання свинини після рішення СОТ

П'ятниця, 24 лютого 2017 15:15

Євросоюз закликає Росію зняти заборону поставок свинини з країн-членів ЄС у зв'язку з рішенням Світової організації торгівлі (СОТ), пише РІА Новини з посиланням на заяву Єврокомісії.

Як повідомлялося в четвер, СОТ відхилила апеляцію РФ на рішення організації про визнання незаконним заборони РФ на поставки в країну свинини і свинарської продукції з ЄС.

«ЄС закликає Росію скасувати свої невиправдані заходи і дозволити компаніям ЄС відновити нормальний бізнес з російськими партнерами», - йдеться в заяві Єврокомісії.

У ньому наголошується, що рішення СОТ «подає ще один рішучий сигнал Росії і членів СОТ щодо їх зобов'язань по дотриманню міжнародних стандартів і, зокрема, принципу регіоналізації, який дозволяє торгувати з окремими регіонами країни, в яких не виявлена чума або інші захворювання (серед тварин - ред.), незалежно від ситуації зі станом здоров'я в інших частинах країни». «ЄС має одну з найефективніших у світі систем контролю безпеки тварин і харчових систем, в тому числі високий рівень виявлення і суворі правила управління ризиками», - наголошується в заяві ЄК.

РФ в кінці вересня подала апеляцію на рішення СОТ щодо суперечки  «Російська Федерація - заходи щодо обмеження імпорту живих свиней, свинини та іншої свинарської продукції з Європейського союзу». 19 серпня вийшла доповідь групи експертів, згідно з яким обмеження імпорту в РФ живих свиней і свинини з ЄС були визнані такими, що суперечать нормам СОТ за винятком обмежень щодо Латвії, що, незважаючи на позитивне рішення по останній країні, і стало однією з підстав поданої апеляції.

Россільгоспнагляд з 30 січня 2014 року забороняв поставки в РФ продукції свинарства з країн ЄС до отримання гарантій безпеки від Єврокомісії. Рішення було прийнято після того, як спалах африканської чуми свиней був зафіксований в Литві. В середині лютого ще одне вогнище АЧС був виявлений в Польщі. В ЄС цю заборону назвали непропорційним і направили запит до СОТ з проханням сформувати експертну групу з врегулювання суперечки з приводу введеного Росією заборони на ввезення продукції свинарства з країн ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%