Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сбербанк запустить систему обміну даними про шахраїв на основі blockchain

П'ятниця, 24 лютого 2017 17:45

Сбербанк розробив прототип міжбанківської системи обміну інформацією про шахраїв на основі технології blockchain, повідомили RNS в прес-службі кредитної організації. Платформа перебуває в процесі випробувань, впровадження заплановано до кінця 2017 року.

«Ми на базі blockchain реалізували прототип системи обміну інформацією про шахраїв, не про транзакції. Цей прототип ми вже пілотуємо», - сказав представник банку.

За його словами, Ощадбанк є автором цієї ідеї і розробником платформи. Мета проекту - створення зручного інструменту обміну інформацією про шахраїв для всіх учасників російської фінансової системи.

«В процесі випробувань. Планується до кінця 2017», - сказали в прес-службі, відповідаючи на питання про терміни запуску системи.

21 лютого директор з інновацій банку «Відкриття» Олексій Благірев в ході бізнес-бранча «Блокчейн для банківської сфери Росії» повідомив, що банк в партнерстві з 4 кредитними організаціями протестував прототип системи на основі blockchain для обміну інформацією про шахраїв.

«Бази РАГСу дуже погані. Їх не можна використовувати для перевірки, чи є людина жива чи нежа. А випадки шахрайства останнім часом стали збільшуватися, в тому числі, з підробкою документів по людям, яких вже, на жаль, немає з тих чи інших причин. І потрібні були певні дії між банками, щоб ми могли обмінюватися інформацією про таких шахраїв », - сказав Благірев, уточнивши, що учасниками випробувань є учасники консорціуму «Фінтех».

Восени 2016 року Банк Росії оголосив про створення консорціуму «Фінтех». До нього увійшли Сбербанк, Газпромбанк, банк «Відкриття», Альфа-банк, ВТБ, QIWI, НСПК і ЦБ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%