Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Роснефть» має намір продати Чечні частину активів

Понеділок, 27 лютого 2017 10:45

«Роснефть» в кінці січня представила в Мінекономрозвитку зроблену PwC оцінку своїх активів в Чечні для їх подальшого продажу республіці, компанія хоче продати 51% в «Грознефтегазі» і інше майно в регіоні за 12,5 мільярда рублів, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету «Комерсант».

Як повідомило виданню джерело, пропозиції «Роснефти» з продажу майна Чечні на початку лютого обговорювали на нараді в Мінекономрозвитку. Тоді представники регіону попросили учасників (в їх числі також Міненерго, Мінфін і Росмайно) проаналізувати результати оцінки. Після проведення цих процедур і отримання згоди на угоду від уряду Чечні будуть підготовлені директиви уряду РФ про угоду, пояснюють співрозмовники газети.

У Мінекономрозвитку не коментують ситуацію. Джерело видання зазначає, що угода остаточно не затверджена і поки не визначені джерела її фінансування, «але навряд чи з цим виникнуть проблеми», так що можна вважати, що процес вийшов на «фінішну пряму». Але інший співрозмовник повідомив, що про термін угоди говорити поки рано.

Вихід «Роснефти» з Чечні став підсумком тривалого процесу передачі республіці активів «Чеченнефтехімпрома» (ЧНХП, належить Росмайну), пише газета. Зі схвалення президента РФ Володимира Путіна, наданого в грудні 2015 року, Чечня повинна була отримати 100% ЧНХП, але для цього регіону належало поділити близько 3 тисяч одиниць майна ЧНХП з видобутку і транспорту нафти з «Роснефтью», яка їх орендує.

Потім, як пропонувало Мінекономрозвитку, майно ЧНХП, яким користується «Грознефтегаза» (видобуває близько 300 тисяч тон нафти в рік), повинно було потрапити в статутний капітал «Роснефтегаза», а 100% акцій ЧНХП - передані Чечні. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 28 червня 2016 року виключив ЧНХП з плану приватизації на 2014-2016 роки, але узгодження поділюваних активів затягнулося, і «Роснефть» запропонувала свої варіанти вирішення проблеми, зазначає Ъ.

Повідомляється, що крім пропонованої схеми розглядався і варіант збереження майна ЧНХП в оренді у «Роснефти» з передачею Чечні земельної ділянки для будівництва заводу акумуляторів. Потім акції ЧНХП повинні були перейти «Роснафтогазу». Але ясності з реалізацією проекту заводу, про який Чечня домовилася в 2014 році з корейської KOKAM, поки немає, і був, мабуть, обраний другий варіант: вихід «Роснефти» з усіх активів в Чечні, підсумовує видання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%