Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенат США затвердив «короля банкрутств» Уїлбура Росса міністром торгівлі

Вівторок, 28 лютого 2017 10:15

Сенат США більшістю голосів затвердив 79-річного мільярдера Уїлбура Росса на пост глави міністерства торгівлі, повідомляє Бі-бі-сі.

Ця кандидатура президента Дональда Трампа на пост в його уряді не зустріла запеклий опір з боку сенаторів-демократів, і в підсумку за Росса було подано 72 голоси, проти - 27.

Уілбур Росс починав фінансистом в нью-йоркському офісі N M Rothschild & Sons і зробив собі ім'я в якості консультанта з банкрутств, отримавши прізвисько «король банкрутств». На цій посаді на початку 1990-х він допоміг Дональду Трампу зберегти контроль над його трьома казино в Атлантік-Сіті, коли частина інвесторів спробувала витіснити майбутнього президента з цього бізнесу.

Свій стан, оцінений Forbes у 2,5 млрд доларів, Росс заробив, скуповуючи активи збанкрутілих компаній, реструктуруючи їх і потім продаючи з великою для себе вигодою.

Зі студентських років Уілбур Росс був прихильником Демократичної партії, входив до її керівництва, а при президенті Біллі Клінтоні брав участь в роботі ради директорів американо-російського фонду TUSRIF, заснованого урядом США для здійснення приватних інвестицій в російську економіку.

Політичні пристрасті Уїлбура Росса помінялися на початку 2010-х років. Він став спонсорувати кандидатів і організації Республіканської партії, підтримав Дональда Трампа на президентських виборах, вступив в партію і в листопаді 2016 року одержав пропозицію від Трампа увійти до нового кабінету міністрів.

На початку лютого Дональд Трамп публічно звинуватив конгресменів-демократів в тому, що уряд не може почати повноцінно працювати, так як сенат затягує розгляд кандидатур.

Нині затвердження очікують ще сім міністрів нового уряду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%