Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Google запропонувала ФАС укласти мирову угоду

Вівторок, 28 лютого 2017 14:45

Корпорація Google направив у ФАС пропозицію щодо укладення мирової угоди щодо спору з російським регулятором про дотримання антимонопольного законодавства. Про це повідомила RNS Олена Заєва, начальник управління регулювання зв'язку та інформаційних технологій ФАС. Чергове засідання суду перенесено на 27 березня.

«Ми отримали звернення Google про укладення мирової угоди, на засіданні суду Google клопотав про відкладення розгляду, ми його підтримали», - повідомила RNS Олена Заєва.

1 грудня 2016 року Арбітражний суд Московського округу перенаправив касацію інтернет-компанії Google в спорі з ФАС Росії в суд з інтелектуальних прав. Скаргу на передачу касації в суд з інтелектуальних прав 9 грудня подала ФАС, а 14 грудня - інтернет-компанія «Яндекс».

 «Передаючи справу в СІП, суд виходив з необхідності встановлення кваліфікації угод Google в якості ліцензійних угод або в якості угод про постачання і поширення товару. Тим часом, рішення і розпорядження ФАС Росії винесені за фактом вчинення Google порушення, передбаченого частиною 1 статті 10 Закону про захист конкуренції (зловживання домінуючим становищем). ФАС Росії не дозволяв виняткові права Google на його інтелектуальну власність. Предметом розгляду справи був виключно питання просування Google своїх додатків і сервісів, використовуючи свою ринкову владу і домінуюче становище щодо магазину додатків Google Play. У зв'язку з тим, що СІП не володіє компетенцією розглядати скарги по даній категорії справ, ФАС Росії оскаржила ухвалу АС МО», - пояснювали рішення в ФАС.

21 грудня Арбітражний суд Московського округу задовольнив скаргу антимонопольної служби і «Яндекса», призначивши розгляд касації на 30 січня.

ФАС визнала Google Inc. і Google Ireland Limited порушниками закону про захист конкуренції в частині зловживання домінуючим становищем на ринку встановлених мобільних додатків в Росії у вересні минулого року за підсумками розгляду, ініційованого «Яндексом», який звинуватив американську компанію в тому, що в угодах з виробниками смартфонів Google обмежував установку додатків і сервісів інших розробників.

У грудні 2015 року Google подав позов про визнання незаконним рішення ФАС. У березні 2016 року суд залишив вимогу Google без задоволення. У квітні Google подав апеляцію на рішення суду. Дев'ятий арбітражний суд в серпні підтвердив рішення першої інстанції про визнання Google таким, що порушив закон про конкуренцію в Росії. 17 жовтня Google подав касаційну скаргу на рішення суду щодо спору з антимонопольним регулятором.

ФАС затвердила штраф для Google за порушення антимонопольного законодавства 11 серпня - його розмір склав 438 млн руб. ($ 6,76 млн за курсом ЦБ). 2 листопада ФАС затвердила другий штраф в 1 млн руб. для Google (по 500 тис. рублів для Google Inc. і Google Ireland Limited) за підсумками розгляду адміністративної справи про невиконання розпорядження про усунення порушень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%