Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп заявив про готовність США шукати «нових друзів»

Середа, 01 березня 2017 09:45

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність країни шукати «нових друзів» - повідомляє РІА Новини.

«Америка готова знайти нових друзів і створити нові партнерства там, де збігаються спільні інтереси», - заявив Трамп в своєму зверненні до конгресу.

Президент зазначив, що влада вживає серйозних заходів для захисту американців від радикального ісламського тероризму. Говорячи про проблему біженців, він назвав «необачним» допуск приїжджих з країн, де неможливо здійснити «відповідний відбір».

«Ми не можемо дозволити нашій країні стати притулком для екстремістів», - підкреслив американський лідер, додавши, що Вашингтон готовий співпрацювати з союзниками в мусульманському світі в боротьбі з терористичним угрупуванням «Ісламська держава».

Звертаючись до конгресу, Трамп також заявив про свою підтримку НАТО, але зажадав від союзників виконувати свої фінансові зобов'язання.

«Грунтуючись на жорстких і дуже відкритих дискусіях, можу сказати, що вони це починають робити. Гроші вже течуть», - сказав він.

За словами глави держави, США знову готові вести за собою інші країни. Трамп пообіцяв конгресменам, що «народи світу - друзі чи вороги - побачать, що Америка сильна, Америка пишається, і Америка вільна».

Під час передвиборної кампанії Трамп різко критикував НАТО, але після обрання підтримав альянс із застереженням, що всі його члени мають платити «чесну частку» внесків. Згідно зі статутом, усі члени організації повинні виділяти в загальний бюджет не менше двох відсотків від своїх загальних витрат, проте в останні два роки ці зобов'язання виконували лише п'ять країн - США, Греція, Великобританія, Естонія і Польща.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%