Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Конгрес розслідує можливу змову штабу Трампа з Москвою

Четвер, 02 березня 2017 10:45

Комітет з розвідки палати представників США вирішив розслідувати звинувачення у змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою, оголосив конгресмен від Демократичної партії Адам Шифф, пише Бі-бі-сі.

«Ми досягли письмової угоди [...], що будемо розслідувати звинувачення в змові Росії зі штабом Трампа», - заявив Шифф в ефірі телеканалу MSNBC.

«Розвідкомітет багато років розслідував дії російської влади і попереджав про ворожі дії путінського режиму на міжнародній арені, його агресії в кіберпросторі і впливових міжнародних пропагандистських кампаніях», - наводяться на сайті комітету слова його голови, республіканця Девіна Нуньєса.

Нуньєс, який входив в перехідний штаб Трампа, заявив, що комітет буде вести розслідування у всіх перерахованих вище областях, в тому числі розгляне і питання про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Розслідування буде призвано відповісти на такі питання:

Чи була російська кіберактивність або інші дії спрямовані проти США і їхніх союзників?

Включали ці дії контакти між Росією і особами, пов'язаними з політичними кампаніями, або іншими громадянами США?

Як відреагував на ці дії уряд США, і що потрібно, щоб захистити США і союзників в майбутньому?

Які витоки секретної інформації могли статися?

Російський вплив.

Співробітники американської розвідки переконані, що Росія намагалася допомогти Трампу виграти в президентській гонці, дискредитуючи кандидата від демократів Хілларі Клінтон і її партію за допомогою кібератак. Через ці звинувачення попередня адміністрація США вислала з країни 35 російських дипломатів.

Російська влада заперечує, що намагалася будь-яким чином вплинути на результати виборів в США.

Трамп також заперечує, що його соратники мають зв'язки з Москвою. «Вони нічого про це не знають. Вони не були в Росії. Вони ніколи не дзвонили в Росію. Їм ніколи ніхто не дзвонив. Це все фейкові новини», - заявив Трамп в середині лютого.

Тоді ж він звинуватив ЗМІ в тому, що публікації про зв'язки його адміністрації з Росією заважають налагодити відносини між двома країнами.

За два дні до цього у відставку змушений був піти радник Трампа Майкл Флінн, який визнав, що давав неповну інформацію про свої контакти з російським послом Сергієм Кисляком в кінці грудня.

Через дзвінки Кисляку Флінна підозрювали в порушенні прийнятого в США в 1798 році Закону Логана. Він забороняє громадянам США, формально не наділеним відповідними повноваженнями, вести переговори з офіційними представниками іноземних держав, що мають розбіжності зі Сполученими Штатами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%