Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Білий дім: зять Трампа Кушнер теж розмовляв з російським послом

П'ятниця, 03 березня 2017 09:45

Екс-радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн і старший радник Джаред Кушнер в грудні минулого року (тобто ще до свого офіційного вступу на посаду) разом зустрічалися з російським послом в США Сергієм Кисляком в нью-йоркській вежі Trump Tower, визнали в Білому домі - повідомляє Бі-бі-сі.

«Вони в цілому обговорювали відносини, і мало сенс встановити канал комунікації», - цитує NYT представника Білого дому Хоуп Хікс.

Вона додала, що зустріч тривала близько 20 хвилин.

Раніше в центрі скандалу через бесіду з російським послом опинилися радник Трампа Майкл Флінн, який в підсумку змушений був піти у відставку, і генпрокурор США Джефф Сешнс.

Однак на відміну від них, Кушнер розмовляв з російським послом вже після виборів - хоч і до зміни адміністрації і свого офіційного затвердження на посаді.

Немає нічого незвичайного і неприпустимого у зустрічах представників перехідного штабу з іноземними чиновниками, відзначає NYT.

Однак будь-які контакти соратників Трампа з російською владою зараз виявляються в центрі уваги, так як ФБР розслідує можливе втручання Москви в американські вибори і звинувачення в можливій причетності до цього скандалу наближених президента.

Зустріч Кисляка, Флінна і Кушнера в грудні також може виявитися значущою, оскільки саме тоді адміністрація президента Барака Обами готувалася накласти на Росію нові санкції і публічно звинуватила Москву в кібератаках, покликаних вплинути на підсумки виборів.

Раніше в четвер генпрокурор Сешнс, який, як з'ясувалося, двічі за час президентської кампанії розмовляв з російським послом, заявив, що самоусувається від участі в розслідуванні ФБР про можливе втручання Росії в президентські вибори в США.

Російська влада заперечує, що намагалася будь-яким чином вплинути на результати американських виборів.

Дональд Трамп також заперечує, що вони або члени його команди мали будь-які неналежні контакти з Кремлем.

«Джефф Сешнс - чесна людина. [На слуханнях в сенаті] він не сказав нічого такого. Він міг сформулювати свою відповідь більш точно, але це явно не було зроблено навмисно», - заявив Трамп, додавши, що «демократи перегинають палицю», і назвавши звинувачення на адресу своїх підлеглих «полюванням на відьом».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%