Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Спецслужби США заперечують слова Трампа про прослуховування його телефонів

Понеділок, 06 березня 2017 08:45

Керівники американських спецслужб під час президентства Барака Обами відкинули заяви нинішнього президента США Дональда Трампа про те, що його попередник дав розпорядження прослуховувати його телефонні розмови під час президентської кампанії 2016 року - повідомляє Бі-бі-сі.

Згідно даних газети New York Times, глава ФБР Джеймс Комі попросив міністерство юстиції США виступити зі спростуванням слів Трампа. Американський мін'юст поки цього не зробив.

глава ФБР Джеймс Коми

Раніше колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що ніхто не прослуховував телефони Трампа або його передвиборного штабу під час минулорічної виборчої кампанії.

Як сказав Клеппер в інтерв'ю телеканалу Ен-бі-сі, не існує жодної постанови суду про прослуховування «Трамп-тауер» - нью-йоркського хмарочоса, в якому розміщувалася штаб-квартира президентської кампанії кандидата від республіканців.

За словами Клеппера, як глава розвідслужби він не міг не знати про постанову суду, дозвільну прослушку телефонів Дональда Трампа. «Але такої постанови не було. Я заявляю це з усією категоричністю», - додав він.

Джеймс Клэппер

Джеймс Клеппер, який пішов у відставку з поста глави Національної розвідки США відразу після інавгурації Трампа в січні цього року, сказав, що спецслужби не стежили за Трампом ні до виборів, ні під час, ні після них, коли той став обраним президентом.

«Але я не можу говорити за всі урядові департаменти або місцеву владу», - додав він.

Дональд Трамп виступив із звинуваченням на адресу Барака Обами в минулу суботу.

«Кошмар! Тільки що дізнався, що Обама почав прослуховувати мої телефони в «Трамп-тауер» незадовго до перемоги [на виборах]. Нічого не знайшов. Це Маккартизм!», - Написав Трамп в «Твіттері».

конгрессмен-демократ Адам Шифф

Президент не навів будь-яких доказів, проте попросив комітет з розвідки конгресу перевірити ці повідомлення в рамках проведеного ним розслідування передбачуваного втручання Росії в президентську кампанію.

Глава комітету з розвідки палати представників Девін Нуньєс вже випустив заяву, в якій повідомив, що комітет перевірить інформацію про можливе стеження за кандидатами в президенти США в рамках раніше розпочатого розслідування, що стосується передбачуваного втручання Росії в процес виборів.

Представник Барака Обами заявив, що колишній президент ніколи не давав розпоряджень прослуховувати будь-кого з американських громадян.

Дональд Трамп

«Ні президент Обама, ні хто-небудь ще в Білому домі не давав вказівок вести стеження за громадянином США. Непорушним правилом адміністрації Обами було невтручання чиновників Білого дому в незалежні розслідування міністерства юстиції», - сказав прес-секретар екс-президента Кевін Льюїс.

Нинішній прес-секретар Білого дому Шон Спайсер написав в «Твіттері», що президент Трамп і його адміністрація утримаються від подальших коментарів з цього питання до тих пір, поки не буде завершено проведене конгресом розслідування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%