Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Життя з Трампом: американці-республіканці зіткнулися з нетолерантністю в Європі

Понеділок, 06 березня 2017 11:15

Опитування серед жителів Німеччини показало, що більшість німців негативно ставляться до політики президента США Дональда Трампа, називаючи його стиль безрозсудним і навіть небезпечним. Однак подібні настрої зустрічаються не тільки в Німеччині, але і в інших країнах Європи і позначаються на американцях з республіканськими поглядами, які переїхали жити в Євросоюз. Члени організації «Республіканці за кордоном» розповіли RT, з якими складнощами вони стикаються з-за своїх політичних поглядів на роботі і в суспільстві.

Жизнь с Трампом: американцы-республиканцы столкнулись с нетолерантностью в Европе

Опитування, проведене серед жителів Німеччини аналітичним агентством Civey спільно з газетою Tagesspiegel, показало, що 32% німців вважають політичний стиль Трампа непередбачуваним, 27,4% назвали його небезпечним, 21,1% - безвідповідальним і всього 5,2% висловилися схвально, порахувавши його «освіжаючим» світову політику. Однак негативно європейці ставляться не тільки до 45-го президента США, але і до розділяючих його погляди Республіканської партії американців. Про це RT розповіли члени європейських гілок організації «Республіканці за кордоном», що об'єднує республіканців за межами Америки.

Німецьке відділення «республіканців за кордоном» у Франкфурті очолює Томат Лейзер, колишній житель штату Техас. В інтерв'ю RT Лейзер розповів, що деякі республіканці змушені приховувати свої політичні уподобання, щоб уникнути неприємностей з колегами.

«Якщо в суспільстві раптом заходить мова про політику, республіканцям не завжди комфортно. Я часто не афішую свої погляди, щоб уникнути зіткнення думок. До виборів деякі республіканці робили все можливе, щоб приховати свої політичні погляди, побоюючись негативної реакції на роботі. Цього року ситуація не змінилася, і навіть є відчуття, що до Трампа вона не була так поляризована», - сказав Лейзер.

Дрю Лікерман, голова британської гілки організації «Республіканці за кордоном», вважає, що в негативній громадській думці і вимушеному мовчанні республіканців про свої погляди на роботі винні європейські ЗМІ. Однак Лікерман налаштований оптимістично і вважає, що з приходом до влади Трампа з'явилася надія на поліпшення американо-європейських відносин.

«Причина низької популярності Трампа криється в особливостях висвітлення подій місцевими ЗМІ. Особливо це характерно для Європи, де його виставляють лиходієм в будь-якій ситуації. У Дональда Трампа великий інтерес до Великобританії, що можна пояснити. Я сподіваюся, що вихід Великобританії з ЄС і дружньо налаштований уряд у Вестмінстері посприяють відновленню американо-британських відносин, розвитку яких нашкодив Обама», - розповів Лікерман RT.

Президент французького представництва організації Марк Портер сподівається, що європейське співтовариство нарешті прислухається до точки зору республіканців.

«Я абсолютно не згоден, що життя американців - і особливо республіканців - стало складнішим після перемоги Трампа. Воно точно стала краще, ніж при Обамі. При Обамі вони думали, що ми просто не праві. З Трампом же у нас з'явився шанс пояснити європейцям нашу точку зору, і на цей раз вони нас слухають. На жаль, деякі ненависники продовжують ображати нас, але в цілому ставлення все одно краще, ніж при Обамі або Буші. Європейці повинні поважати різноманітність і не повинні нав'язувати свій спосіб життя американцям», - вважає Портер. - Такою ж була ситуація за Рейгана, коли я вперше відвідав Європу. Я був вражений негативним ставленням європейців до нього. Європейці просто ненавиділи його. Таку ж ненависть ЗМІ стимулюють і зараз».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%