Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Bloomberg: російські хакери продовжують атаки на сервери США, які критикують Трампа (відео)

Понеділок, 06 березня 2017 15:45

Хакери з Росії проводять атаки проти критикуючих політику президента США Дональда Трампа. Зокрема, вони шукають і беруть із електронних листів організацій компрометуючу інформацію і намагаються отримати за неї викуп, повідомляє RNS з посиланням на Bloomberg і на два джерела, знайомих з розслідуванням ФБР і приватних охоронних фірм.

Джерела зазначають, що після президентських виборів в США (пройшли 8 листопада 2016 року. - RNS) не менше дюжини організацій зіткнулися зі спробами вимагання з боку російських хакерів. Наприклад, зазначає Bloomberg, це сталося з однією з некомерційних компаній, яка фінансує ліберальні групи в США. У цій компанії обговорювалося, як використовувати виділені кошти на покриття частини витрат на протести проти президента США Дональда Трампа.

Подібним атакам піддалися в тому числі аналітичний центр Center for American Progress, який має великі зв'язки в адміністраціях Білла Клінтона і Барака Обами, а також Arabella Advisors, що консультує ліберальних активістів, повідомляють джерела Bloomberg. Вони відзначають, що Center for American Progress є жорстким критиком адміністрації Трампа і його політичного курсу, закликає провести більш глибоке розслідування контактів оточення Трампа з представниками російської влади.

Незважаючи на відсутність явноъ гарантії, що компрометуючі документи не будуть опубліковані, кілька груп (як мінімум) все ж заплатили викуп. Одне з джерел агентства вказує, що сума виплат варіюється від $ 30 тис. до $ 150 тис., які хакери вимагають платити в біткоінах, оскільки їх не можна відстежити.

Крім злому електронних скриньок, хакери крадуть документи з популярних мережевих додатків. Наприклад, мова йде про програму SharePoint, яке дозволяє користувачам обмінюватись файлами Microsoft Office, зазначило одне з джерел.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%