Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Республіканці представили в конгресі США заміну Obamacare

Вівторок, 07 березня 2017 16:45

Фракція республіканців у Конгресі США представила проект реформи охорони здоров'я, яка змінить введену президентом Обамою страхову систему Obamacare, що давно викликає невдоволення республіканців - пише Бі-бі-сі.

Сьогодні переважна більшість володарів страховки отримують дотації від держави. Щоб скарбниця могла собі це дозволити, указ про доступну охорону здоров'я і захисту пацієнтів (саме його в народі називають Obamacare) зобов'язує всіх американців завести собі медстраховку - в іншому випадку вони платять штраф, зараз становить в середньому 995 доларів на рік.

Необхідність додатково платити за страховку викликала у багатьох американців невдоволення - вони вважають, що за Конституцією США уряд не може за допомогою законів змушувати їх купувати будь-які певні товари.

В рамках реформи республіканська партія пропонує скасувати ці штрафи, а також субсидії для громадян похилого віку, які вже користуються податковими пільгами.

«Сьогодні зроблено важливий крок до того, щоб повернути американцям можливість вибору в рамках системи охорони здоров'я і знову зробити його доступним», - йдеться в заяві Білого Дому. Президент Дональд Трамп буде радий разом з конгресменами працювати над новим законом, повідомляється в документі.

Представники Демократичної партії вже відреагували на ініціативу, зазначивши, що після її введення ціна медичного обслуговування швидше за все різко виросте. Крім того, кажуть вони, вже сьогодні зрозуміло, що новий закон про медстраховкою зменшить загальну кількість застрахованих американців, а втратять страховки в першу чергу бідні.

Зараз більшість місць в обох палатах парламенту займають республіканці, тому вони можуть повністю скасувати старий закон не дивлячись на незгоду демократів. Але багато з аспектів реформи Обами все ж користуються популярністю, і республіканці швидше за все постараються в новому законі їх зберегти.

Obamacare дозволив отримати страховку 20 мільйонам громадян США, у яких раніше її не було. Про нову реформу деякі республіканці кажуть, що вона не дозволить бідним сім'ям отримувати якісне медичне обслуговування.

Спікер палати представників республіканець Пол Райан в той же час заявляє, що реформа навпаки зробить охорону здоров'я більш доступним - ніхто не буде «вибивати землю з-під ніг» у бідних американців, заявив він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%